x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Candidatura Aidei Popa la vicepreşedinţia ÎCCJ, respinsă de CSM. Iulian Dragomir, "cu Naşu-n suflet", din nou în cărţi

Candidatura Aidei Popa la vicepreşedinţia ÎCCJ, respinsă de CSM. Iulian Dragomir, "cu Naşu-n suflet", din nou în cărţi

10 Sep 2013   •   20:04
Candidatura Aidei Popa la vicepreşedinţia ÎCCJ, respinsă de CSM. Iulian Dragomir, "cu Naşu-n suflet", din nou în cărţi

Secţia de judecători a CSM a respins, după două ore de deliberări, cu majoritate de voturi, candidatura Aidei Popa la vicepreşedinţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, informează portalul lumeajustitiei.ro.

Lumeajustitiei.ro precizează că eşecul Aidei Popa, coordonator al Secţiei penale din cadrul Instanţei Supreme, era previzibil, după zvonurile potrivit cărora judecătoarea ar fi intrat în dizgraţia SRI.

De asemenea, această invalidare oferă o oportunitate pentru Iulian Dragomir de a se reînscrie în cursa pentru ocuparea acestei funcţii, după ce îşi retrăsese candidatura.
Iulian Dragomir este cunoscut ca fiind autorul expresiei "Cei care îl au pe Naşu’ în suflet", care a devenit în interiorul instituţiilor statului parola de recunoaştere a apartenenţei la clanul băsescian, pentru a deschide uşile secretelor de stat, şi pentru a legitima astfel traficul de influenţă în decizii importante din economie, justiţie, servicii secrete.
Iulian Dragomir a fost personajul principal în declanşarea mizeriei judiciare împotriva lui Adrian Năstase în procesul "Mătuşa Tamara", care s-a încheiat cu achitarea lui Năstase, dar a contribuit la fabricarea tabloului de "simbol al corupţiei", reţinut de judecătorii care l-au condamnat la închisoare în mascarada "Trofeul Calităţii".

×
Subiecte în articol: CSM Aida Popa livia stanciu