x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cântăreţul Doru Stănculescu, săltat de jandarmi la mitingul de la Cotroceni

Cântăreţul Doru Stănculescu, săltat de jandarmi la mitingul de la Cotroceni

14 Ian 2012   •   10:11
Cântăreţul Doru Stănculescu, săltat de jandarmi la mitingul de la Cotroceni

Cantaretul de muzica folk, Doru Stanculescu a fost ridicat, ieri seara, in fata Palatului Cotroceni, de jandarmi, care l-au dus la sectia 22 de politie pentru tulburarea ordinii publice, a declarat artistul pentru Antena 3.

"Aseara am ajuns la spartul targului cu un banner pe care scria: "Basescule, mars". Am fost ridicat de jandarmi, mi s-a sucit mana la spate, am fost bagat in duba, mi s-au sfasiat si pantalonii, care s-au agatat de un cui", a spus Stanculescu.

"Mi s-a facut si un proces verbal pe care nu l-am semnat si nici nu-l voi semna. Mi-au zis ca mi-l vor lipi de usa si voi lua o amenda intre 300 si 1.000 de lei. M-au dus la sectia 22. Mi-au facut proces verbal pentru tulburarea ordinii publice si ofensa adusa autoritatii", a povestit cantaretul la Antena 3.

Doru Stanculescu spune ca a refuzat si sa semneze procesul verbal si sa se lase amprentat. De asemenea, acesta nu recunoaste ca ar fi adus o ofensa autoritatii.

"Eu m-am adresat unei persoane pe nume, Basescule! Si i-o zic si acum! Au vrut sa ma amprenteze si sa ma fotografieze, am refuzat. Mi-au zis ca n-am avut autorizatie, iar eu le-am zis ca nici pe 21 decembrie 1989 n-am avut. Nu m-au mai intrebat multe, i-am intrebat eu pe ei. Le-am si cantat, desi nu stiau cine sunt", a povestit artistul.

Doru Stanculescu a fost arestat si in timpul Revolutiei din 1989, cand, in noaptea de 21 spre 22 a fost inchis la Jilava.

Artistul spune ca, ieri, alaturi de el au mai fost dusi la sectie alti doi tineri, care il ajutasera sa desfasoare bannerul pe care il adusese.

"Mai erau inca doi baieti, saltati odata cu mine. I-au fotografiat, i-au amprentat, baietii erau mai timizi. Nici nu stiu cum ii cheama", a mai spus Doru Stanculescu, la Antena 3.

×