Poliţiştii români şi englezi au luat cu asalt cartierul general al traficanţilor de copii din Ţăndărei. În ultimii şase ani, interlopii au exportat şi exploatat aproximativ 170 de copii romi, cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani, majoritatea fiind folosiţi la cerşit în Marea Britanie. În tot acest timp, autorităţile locale nu au cutezat să-i deranjeze pe interlopi.
Romii săraci din localitatea ialomiţeană Ţăndărei au fost transformaţi în sclavi de interlopii locali, pentru că au cutezat să împrumute bani cu dobândă de la ei. Oamenilor care iau bani cu dobândă şi nu pot restitui împrumutul nu le rămâne decât să îşi încredinţeze copiii în mâna interlopilor, care, la rândul lor, îi trimit la cerşit. Destinaţia... Marea Britanie. Interlopii îi amăgesc pe oameni că fiul/fiica le va trimite banii câştigaţi acasă, pentru a putea supravieţui, doar după ce plătesc împrumuturile făcute de părinţi. Dar realitatea este alta. Banii colectaţi din cerşit nu mai ajung la familia înglodată în datorii.
CLANURILE
Controlul asupra copiilor traficaţi în Marea Britanie este deţinut de şase clanuri de interlopi care şi-au împărţit oraşul Ţăndărei pe zone. La fel au procedat şi în Londra. Nimeni nu încalcă teritoriul celuilalt. Asta-i o lege nescrisă, pentru că, dacă se încalcă, va fi măcel în comunitate. Problemele se rezolvă acasă, nu pe meleaguri străine. Sunt propriii stăpâni, cu "palatele" la vedere, ridicate cu banii câştigaţi în afară.
Cele şase familii sunt conduse de Radu Constantin, zis Titi Aghiotantu, Ciprian Nicolae, zis Poligrad, Marian Nicolae, zis Marian Miliardaru, Traian Radu, zis Traian Ţiganu', Nicolae Radu, zis Talianu, şi Mircea Nicolae, zis Bocioc.
ACŢIUNE EUROPEANĂ
După şase ani, în care interlopii din Ţăndărei şi-au coordonat liniştiţi afacerile atât în România, cât şi în Marea Britanie, a venit rândul procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism să-i ia la puricat. Au fost percheziţionate 33 de locuinţe, de unde au fost ridicate cinci arme de vânătoare, mai multe pistoale, între care şi două pistoale-mitralieră cu tot cu muniţia aferentă. Totodată, procurorii au decis să pună sechestrul pe mai multe vile şi autoturisme de lux.
Procurorii au mai dispus începerea urmăririi penale faţă de 27 de persoane acuzate de trafic de minori, spălare de bani şi constituirea unui grup organizat. Totodată, au pus sechestru pe mai multe locuinţe şi autoturisme de lux. La acţiune au participat procurorii DIICOT, 120 de ofiţeri din Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, 26 de ofiţeri de la Poliţia Metropolitană din Londra, doi analişti din cadrul Europol şi 200 de jandarmi.
Citește pe Antena3.ro