x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Capitala se va asocia cu UPB pentru a realiza un pasaj pietonal şi o bază sportivă

Capitala se va asocia cu UPB pentru a realiza un pasaj pietonal şi o bază sportivă

27 Aug 2019   •   16:17
Capitala se va asocia cu UPB pentru a realiza un pasaj pietonal şi o bază sportivă

Primăria Capitalei se va asocia cu Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) pentru a realiza un pasaj pietonal şi o bază sportivă, un proiect de hotărâre pe această temă fiind adoptat în şedinţa CGMB de marţi.

"Se aprobă asocierea între Municipiul Bucureşti cu Universitatea Politehnica din Bucureşti, în scopul realizării în comun a obiectivelor de investiţii 'Pasaj pietonal suprateran pe Splaiul Independenţei pentru legătura între Campusul UPB şi Complex cămine Regie' şi 'Bază sportivă - Noul Local'", prevede proiectul.

Finanţarea investiţiei va fi asigurată de către Municipiul Bucureşti. UPB va asigura finanţarea cheltuielilor pentru racordurile la utilităţi.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, pasajul pietonal suprateran va traversa râul Dâmboviţa, arterele de circulaţie şi trotuarele de pe ambele sensuri ale Splaiului Independenţei. Acesta va permite traversările pietonale în siguranţă între cele două zone de pe Splaiul Independenţei, putându-se astfel diminua staţionările la semafoarele pentru trecerile de pietoni de pe cele două sensuri de circulaţie.

Printre obiectivele preconizate a fi atinse prin această investiţie se numără: creşterea siguranţei circulaţiei în zona Campusului UPB, a accesibilităţii reţelei de trafic rutier, reducerea emisiilor poluante.

În ceea ce priveşte baza sportivă, terenul propus pentru investiţie este situat pe Splaiul Independenţei nr. 313 şi are o suprafaţă de 10.000 mp.

"În prezent, pentru cei peste 29.500 de studenţi ai universităţii, spaţiile sunt insuficiente pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică şi sport, cât şi a activităţilor sportive în aer liber. Suprafeţele de joc ale terenurilor şi spaţiilor anexe existente nu se pot adapta practicării mai multor ramuri sportive", se arată în raportul de specialitate.

Conform sursei citate, prin construirea şi modernizarea bazei sportive se propune aducerea spaţiilor vizate la standardele "unui învăţământ universitar modern, cu toate facilităţile necesare".

Terenul de sport va avea o dimensiune de 90x50 m, sistem de iluminare pe timpul nopţii, vor exista vestiare, magazine şi tribune cu 100 de locuri. Pista de alergare cu tartan va avea o dimensiune de 10x100 m, iar alte două terenuri de sport multifuncţionale vor fi de 17x34 m. AGERPRES

×