x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Căpitanului Constantin Bucur: dl. Virgil Măgureanu minte

Căpitanului Constantin Bucur: dl. Virgil Măgureanu minte

21 Mar 2011   •   22:16
Căpitanului Constantin Bucur: dl. Virgil Măgureanu minte

174333-160484-capitanul-ctin-bucur.jpgÎn virtutea dreptului la replică, cpt. Constantin Bucur a ţinut să facă următoarele precizări în legătură cu interviul acordat Jurnalului Naţional de Virgil Măgureanu, publicat în data de 11.01.2011. Redăm integral acest drept la replică.

Motivul pentru care dau acest drept la replică, intre doua internari la sectia de cardiologie, este ca, desi mi-e sila si in acelasi timp mi-e mila de Virgil Magureanu, am obligatia morala sa-i dau un drept la replica, la afirmatiile acestuia referitoare la mine, in interviul dat domnului ziarist Toma Roman Jr., interviu publicat in "Jurnalul National” din data de 11.01.2011.

"Faptul ca Virgil Magureanu, fost profesor la Academia "Stefan Gheorghiu” este un mincinos cronic mi-a fost clar inca de la inceputul anilor ’90.

Sunt informatii deja publice despre stilul de lucru, despre siretenia si  parsivenia cu care acesta lucra si isi subjuga victimele, fara deosebire de rasa si sex, motiv pentru care el este cunoscut astazi preponderent sub numele de "Sarpele cu Ochelari” si mai putin prin numele pe care periodic il tot schimba, in functie de starea vremii.

Detalii mai multe despre caracterul si comportamentul acestui spion  inchipuit, criminal deviant psihic si indirect hot, voi publica in cartea pe care o voi edita in aceasta primavera (cu sprijinul domniei voastre, sper)

Asadar, in articolul avand ca titlul "In anii ’90, stenogramele nu deveneau proba juridica”,  Virgil  Magureanu are obraznicia sa faca referire la persoana mea.

Iata paragraful:
Ziaristul Toma Roman jr: Totuşi a existat cazul căpitanului Constantin Bucur, care s-a autodenunţat că a înregistrat, la ordin, convorbirile unor politicieni şi jurna¬lişti care nu aveau nimic de-a face cu siguranţa naţională… A prezentat chiar şi probe, casete ştanţate de SRI…
Virgil  Magurenu: Afirmaţiile lui Bucur, că a primit ordin să facă interceptările, nu au fost niciodată probate. Am ordonat un control intern, la locul unde se fă¬ceau ascultările. Nu am găsit nici un or¬¬din scris al cuiva. S-a încercat o di¬ver¬siune împotriva SRI şi a mea, se voia discreditarea instituţiei. A fost o pro¬vocare ordinară pe filiera PRM. Bu¬¬¬cur a fost plătit gras să facă ce a f㬬cut. A luat legătura în mod subversiv cu conducerea PRM printr-un se¬na¬tor de Suceava, între timp decedat.

Doresc sa informez cititorii ziarului dv. urmatoarele:
1. Din 13 mai 1996, cand am demascat  public interceptarile ilegale ale telefoanelor unor ziaristi si oameni politici si pana in data de 11.01.2011 – nimeni dintre colegi, prieteni, dusmani, procurori, acuzatorii sau aparatorii care m-au cunoscut nu au formulat o asa acuzatie  la adresa mea. Dimpotriva chiar si unii colegi si sefi a mei au raportat, si declaratiile sunt la dosar, au afirmat ca actul meu de curaj a fost din convingere proprie, fara a avea vreo legatura subversiva cu conducerea indragitului,pe atunci, Partid Romania Mare.


2. M-am adresat deputatului Toader Constantinescu, fiindca era singurul sau aproape singurul parlamentar care avea curajul sa-l acuze pe Virigl Magureanu de toate faradelegile, de filarea si santajarea unor oameni politici sau ziaristi, de scandalurile de care erau pline ziarele si in care aparea aproape zilnic numele sefului SRI.Ceilalti membrii ai Comisiei Parlamentare de control Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, in frunte cu acel jalnic Vasile Vacaru, presedinte al comisiei, erau si – era public cunoscut, niste simpli  catei care tremurau de frica lui Magureanu. Cand am fost audiat de aceasta Comisie, am constatat slugarnicia lui Vasile Vacaru si a altora si am ajuns la concluzia ca in fapt Virgil  Magureanu controla si ordona Comisiei si nu invers. In aceeasi zi, am convenit cu venerabilul Nicolae Ionescu-Galbeni, vicepresedinte al Comisiei sa ma alaturi celor patru parlamentari care urmau sa se deplaseze la  unitatea speciala "T”- numai ca Virgil Magureanu le-a interzis. Acestora li s-au prezentat alte birouri si alte  registre, in asa fel incat casetele prezentate de mine deputatului Toader Constantinescu si Presei sa para orice, dar nu ca apartinand unitatii speciale "T” Ulterior, dupa ascultarea in intregime a casetelor originale prezentate de mine, au urmat declaratiile contradictorii si aiuritoare ale lui Magureanu.

3. Intregul dosar penal care a dus la condamnarea mea de catre Presedintele Tribunalului Militar, Nicolae Lucescu (pentru motivul ca am sustras casetele din unitatea "T” si nu pentru ca am prezentat Presei dovada interceptarilor ilegale) a constituit  obiectul rechizitoriului intocmit de avocat Monica Macovei si inaintat catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strassburg in anul 2002 –(in acest rechizitoriu imi sunt confirmate afirmatiile privind dezinformarile ex-sefului SRI) . Astept zilele acestea  decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului. Daca voi castiga sau daca voi pierde, cel putin eu am convingerea ca am dat un semnal ofiterilor in general, dar si altor romani ca se poate trai si altfel decat cocosat, iar Presa, cel putin mie nu –mi va mai pune ntrebarea:”De ce nu v-ati opus dictaturii inainte de decembrie 1989?” Eu m-am opus dictaturii neamului prost, hotilor si vanzatorilor de tara de dupa 1989. Diferenta dintre perioade este mare si se va mari cu timpul in favoarea Epocii de Aur, asa cum a numit-o, parca profetic, omul de cultura si analist politic Octavian Paler.

4. Cu ce s-a ocupat domnul Magureanu 7 ani - timp in care  s-a aflat in fruntea SRI?  -ani in care o buna parte a avutiei tarii a disparut in tranzactii ilegale, neprescriptibile si in urma carora tara a ajuns falita si fara posibilitatea de a plati dreptul inalienabil al omului – scoala, asistenta medicala, pensia etc.

5. Domnule  Magurenu Asztalos: Cati spioni ai prins? Cati tradatori  ai demascat? Despre cati sabotori ai economiei nationale ai informat poporul roman? Si la urma urmei ai dreptul, domnule Magureanu de a mai locui in aceasta tara? Stiu  destui oameni si fosti subordonati ca pentru domnul Maguranu a bea apa reprezinta un efort mult mai mare decat a minti.

6. Toata viata ai fost domnule, Magureanu un "Sarpe cu ochelari”. O cobra. Si dupa ce ai napirlit de atatea ori, ai ramas la batrinete tot o cobra, dar riioasa. Adevarul, demnitatea, omenia ti-au fost vorbe in vant. Acum musti, ma musti pe mine, capitanul Constantin BUCUR in virtutea inertiei, desi stii prea bine ca nu mai ai dinti.

7. Personal eu, capitanul Constantin BUCUR, il iert pe Virgil Asztalos Magureanu, indiferent ce natie ar fi, si fara pic de rautate ii recomand sa incerce doua cai de rezolvare a problemelor sale: medicamentele extraordinare ale mileniul III  si calea pocaintei,    iar in incheiere, ramai  domnule Magureanu, cu vila din Giurtelec (desi se spune ca e facuta din furat si santaj), pe cand  Eu, Capitanul Constantin BUCUR sunt si voi ramine un patriot al Tarii mele.
Asa sa-mi ajute Dumnezeu,
Cpt.Constantin BUCUR

×