x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Captivi in Irak - Ziua 44

Captivi in Irak - Ziua 44

09 Mai 2005   •   00:00


Despre soarta celor patru rapiti nu se mai stie nimic concret din 27 aprilie. Pe tema motivatiei rapirii a izbucnit insa, in tara, o controversa.


  • de GABRIELA ANTONIU
  • OBSERVATOR
  • Basescu: "Nu negociem nici politica, nici banii"

    Dupa ce tocmai anuntase ca situatia ziaristilor rapiti in Irak s-a complicat pe fondul sporirii masurilor de securitate impuse de instalarea noilor autoritati de la Bagdad, presedintele Traian Basescu a aruncat o noua informatie despre mersul negocierilor.

    Aseara, la intoarcerea de la Moscova, intrebat daca confirma declaratia presedintelui PSD Mircea Geoana, potrivit caruia in schimbul celor trei ziaristi s-au cerut bani, seful statului a raspuns ca nu se negociaza nici politica externa, nici banii. "Administratia de la Bucuresti este o administratie hotarata sa faca o politica la standardele care se cer unei tari democratice. Nu avem a ne negocia nici politica externa, nici banii", a declarat seful statului. Intrebat ce inseamna asta, Basescu s-a multumit sa ridice din umeri si sa inceapa sa rada inainte de a-i parasi pe ziaristi, fara raspuns. Seful statului a fost insa cel care a deschis subiectul, replicand la o intrebare privind alegerile anticipate ca prioritatea Presedintiei este recuperarea celor trei cetateni romani capturati in Irak.

    SURPRINS. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca este surprins de declaratia lui Geoana privind cererea financiara din partea grupului care ii detine pe ziaristi. Tariceanu a spus ca nu poate confirma o astfel de informatie. "Daca domnul Geoana are cumva informatii de acest gen, sigur ca ar fi bine sa stim de unde provin", a afirmat premierul. Dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD, Mircea Geoana a explicat ca declaratiile sale reprezinta "speculatii si informatii care au circulat si in mediile internationale si evident fac parte din strategia de comunicare publica si de presiune pe care rapitorii o fac in mod normal". El a aratat ca nu este nimic anormal in situatia jurnalistilor romani rapiti in Irak, aceasta incadrandu-se intr-o anumita tipologie.

    ×
    Subiecte în articol: observator