x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caracalul în haine de sărbătoare... handmade, din materiale reciclabile!

Caracalul în haine de sărbătoare... handmade, din materiale reciclabile!

de Diana Scarlat    |    05 Dec 2012   •   21:53
Caracalul în haine de sărbătoare... handmade, din materiale reciclabile!

Elevii şcolilor din Caracal l-au primit de astăzi, cu o zi mai devreme, pe Moş Nicolae, cu multe cadouri, voie-bună şi cu Furnicuţa Riny, care i-a învăţat să vadă lumea prin Reducere, Reutilizare şi Reciclare.

Elevii celor şapte şcoli generale din oraş au fost invitaţi astăzi, în faţa Primăriei Caracal, să-şi expună, la Târgul Sărbătorilor de Iarnă EcoHandMade, propriile creaţii pentru bradul de Crăciun. Cele mai frumoase decoraţiuni create de copii, din materiale reciclabile, la îndemnul fundaţiei MiniGreenClub, au fost expuse spre vânzare, iar imaginaţia celor mici s-a dovedit încă o dată o inepuizabilă sursă de frumuseţe care a atras o mulţime de curioşi, transformându-i în cumpărători.

Furnicuţa Riny şi-a întâmpinat micuţii oaspeţi, începând cu ora 12.30, pe Platoul din faţa Primăriei din Caracal, unde elevii s-au bucurat şi de spectacolul în aer liber oferit de organizatori în colaborare cu actorii Teatrului din Caracal, care au jucat mai multe piese inspirate din principiul Reducere, Reutilizare şi Reciclare.

În centrul atenţiei a fost, pe toată perioada desfăşurări evenimentului, Furnicuţa Riny, mascota Asociaţiei MiniGreenClub, care şi-a încântat admiratorii cu un costum creat de tânărul şi foarte talentatul designer Alexandru Raicu, student în primul an la Facultatea de Design Vestimentar a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, dar care deja a cucerit lumea modei prin mai multe colecţii create încă de când era elev, cea mai recentă colecţie a sa fiind Anamnesis, lansată chiar cu o zi înainte de examenul de Bacalaureat, anul acesta.

Bineînţeles că nu au lipsit cadourile, pentru toţi participanţii la eveniment, împărţite de Moş Nicolae şi de Furnicuţa Riny. Totodată, MiniGreenClub a deschis şi un magazin online, MiniGreenShop, care va încuraja atât valorificarea creaţiilor handmade, cât şi implementarea unor concepţii verzi şi dobândirea abilităţilor de mici comercianţi, deoarece coopiii conştientizează necesitatea de Reducere, Reutilizare şi Reciclare.


×