x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Care este strategia de vaccinare împotriva COVID-19. Cine se vaccinează în etapa a doua

Care este strategia de vaccinare împotriva COVID-19. Cine se vaccinează în etapa a doua

08 Ian 2021   •   12:05
Care este strategia de vaccinare împotriva COVID-19. Cine se vaccinează în etapa a doua

Autoritățile pregătesc a doua etape de vaccinare, conform Strategiei Naționale. Vor putea fi vaccinați cei care lucrează în domenii cheie, esențiale, între care președintele, membrii Executivului, clericii, mass-media.

Pentru pregătirea celei de-a doua etape a Strategiei de vaccinare împotriva COVID- 19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1031/2020, Centrul Municipiului București pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, Nucleul Municipiului București de Coordonare a Vaccinării fac demersuri pentru identificarea celor care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, așa cum sunt acestea prevăzute în H.G. nr. 1031/2020.

Astfel, în etapa a doua va fi vaccinat personalul-cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, respectiv Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora. Poate fi vaccinat personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și al autorității judecătorești; personalul din sectorul economic vital: procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază, și anume: panificație, lactate, carne, fructe și legume; din uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă; din centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric; din unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi; personal din unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare; din noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale; personal din comunicații, și anume Serviciul de Telecomunicații Speciale, radioul și televiziunea naționale; personalul din învățământ și creșe.

De asemenea, în etapa a doua se vaccinează personalul poștal și din servicii de curierat; personalul cultelor religioase; personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2, cum ar fi reportaje în unități medicale și personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

În prima etapă de vaccinare împotriva COVID-10 s-a vaccinat personalul medical.

 

×
Subiecte în articol: vaccinare anti-COVID-19