x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carnagiu în Brazilia: nouă copii ucişi într-o şcoală din Rio de Janeiro

Carnagiu în Brazilia: nouă copii ucişi într-o şcoală din Rio de Janeiro

07 Apr 2011   •   17:02
Carnagiu în Brazilia: nouă copii ucişi într-o şcoală din Rio de Janeiro

UPDATE 18.51: Ultimul bilanţ al măcelului de la Rio de Janeiro indică nouă victime, toţi copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 14 ani. A zecea victima a fost atacatorul, care s-a împuşcat în cap cu un pistol calibrul 38, nu înainte ca poliţiştii sosiţi la faţa locului să-l fi împuşcat în picior.

Conform unor surse judiciare braziliene, citate de postul american de televiziune NBC, gestul atacatorului a fost motivat prin faptul că tocmai aflase că este infectat cu virusul HIV SIDA.

Un bărbat a deschis focul într-o şcoală din zona de vest a oraşului Rio de Janeiro. Atacul s-a soldat cu cel puţin 13 morţi şi 22 de răniţi, anunţă AFP. Criminalul, Wellington Menezes de Oliveira, 23 de ani, este un fost elev al şcoli. După atac, Menezes s-a sinucis.

Douăzeci şi două de persoane, între care elevi şi personal al şcolii situate în cartierul Realengo, au fost rănite şi duse la spital, potrivit comandantului celui de-al 14-lea batalion Bangu, colonelul Djalma Beltrame, intervievat de Globo News.



Agresorul a lăsat o scrisoare în care spunea că vrea să se sinucidă.

Conform primelor informaţii, el a intrat în şcoală cu un rucsac, spunând că va susţine o conferinţă, şi a deschis focul într-o sală de clasă.

×
Subiecte în articol: externe masacru rio de janeiro