x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carne expirată la Kaufland Constanţa

Carne expirată la Kaufland Constanţa

08 Aug 2009   •   00:00

Comisarii Protecţiei Consumatorilor au depistat carne de pui refrigerată expirată comercializată la Kaufland Constanţa, în urma unui control efectuat vineri, reprezentanţii hypermaket-ului fiind sancţionaţi contravenţional cu 100.000 de lei.



Potrivit directorului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Bogdan Dima, este vorba despre un lot de circa 50 de kilograme de carne de pui, marfă ce era expusă pe rafturi deşi era degradată şi prezenta un miros nespecific.

În acelaşi magazin au fost depistate nereguli privind unele produse promoţionale, acestea fiind comercializate mai multe la pachet, neexistând şi produse vândute la bucată pentru a se putea face o comparaţie a preţurilor practicate, existând riscul ca clienţii să fie înşelaţi.   

Vineri au fost controlate şi două terase de pe plaja din Eforie Sud, una dintre ele fiind închisă temporar şi amendată cu 20.000 de lei, în urmă cu o lună, pentru numeroase deficienţe constatate, printre care "uscarea lenjeriei intime prin întinderea ei lângă mâncarea ce era servită turiştilor", conform reprezentantului CJPC. Pentru că o mare parte dintre neregulile constatate în luna iulie nu au fost remediate, de această dată terasa a fost închisă definitiv.

La cea de-a doua terasă din Eforie Sud controlată de comisarii CJPC a fost găsită mâncare ce era comercializată deşi fusese preparată cu o zi înainte şi produse alimentare depozitate necorespunzător. Administratorul firmei a fost sancţionat contravenţional cu 10.000 de lei.

×
Subiecte în articol: observator