x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carte şi CD cu basme - "Frumoasa din pădurea adormită"

Carte şi CD cu basme - "Frumoasa din pădurea adormită"

24 Noi 2009   •   00:00

Luni, 30 noiembrie, vă puteţi completa colecţia celor mai frumoase poveşti cu volumul 3: "Frumoasa din pădurea adormită" de Charles Perrault. În interiorul cărţii veţi găsi şi CD-ul cu dramatizarea poveştii "Frumoasa din pădurea adormită".



Cartea conţine: "Frumoasa din pădurea adormită", "Darurile Zânei", "Barbă albastră", "Riquet cel moţat", "Piele de măgar".

RIQUET CEL MOŢAT
"A fost odată ca niciodată o regină care a adus pe lume un băieţel atât de urât, încât bucuria părinţilor lui s-a preschimbat îndată în scârbă. Noroc însă că o zână, care fusese de faţă la naşterea lui, i-a liniştit zicându-le că prinţul va deveni un om deosebit de înţelept şi preţuit de toată lumea. Şi a mai adăugă că, mulţumită harului pe care ea i l-a dat, va putea să împărtăşească din înţelepciunea lui şi fetei pe care o va îndrăgi cel mai mult. Spusele zânei au mai alinat-o puţin pe sărmana regină (...) Da, uitasem să vă mai spun că venise pe lume cu un mic moţ de păr în vârful capului, de la care i se trase porecla de Riquet cel Moţat. (...)"

BARBĂ ALBASTRĂ

"A fost odată, tare demult, un om putred de bogat. Avea case mari şi frumoase în multe locuri, îl slujeau o mulţime de servitori, mânca doar din vase de aur şi de argint şi umbla numai în caleşti aurite trase de armăsari de toată frumuseţea. Dar, spre ghinionul lui, omul acesta avea o barbă albastră care îl făcea atât de pocit, încât toate femeile se speriau la vederea lui şi se ascundeau care pe unde apuca. Iar toată lumea îi spunea Barbă Albastră.(...)".

În Colecţia "Cele mai frumoase poveşti urmează volumele: W. Hauff - "Inimă de piatră" ,  E.T.A. Hoffman - "Spărgătorul de nuci şi regele şoarecilor", Ion Creangă - "Capra cu trei iezi".


DECEMBRIE 2009 - Calendarul Jurnalului
Luna decembrie, luna cadourilor speciale. Sfârşitul lui noiembrie, 30, ne aduce cel de-al treilea album al Colecţiei "Cele mai frumoase poveşti" - carte şi CD - "Frumoasa din pădurea
adormită" de Charles Perrault. Colecţia însă continuă.

7 DECEMBRIE - W. Hauff - "Inimă de piatră"
14 DECEMBRIE - E.T.A. Hoffman - "Spărgătorul de nuci"
21 DECEMBRIE - Ion Creangă - "Capra cu trei iezi"

EDIŢIILE SPECIALE ne vor umple sufletul de frumuseţe, ne vor aduce mai aproape spiritul Sărbătorilor.

15 DECEMBRIE - Primul cadou special: un dublu album (două CD-uri) Colinde celebre în interpretarea celor mai iubiţi şi cunoscuţi tenori: Luciano Pavarotti, Jose Carreras,  Placido Domingo, Mario Lanza. Aşadar, "White Cristhmas", "Silent Night", "Adeste fideles", în interpretarea lui Jose Carreras ; "O Christmas Tree", "I saw three ships", "God rest ye Merry Gentlemen" cântate de inegalabilul Mario Lanza; "O Holy Night","The Christmas Song", "Cantique Noel" - Luciano Pavarotti sau "Ingemisco (Messa de Requiem)" - Placido Domingo.

La 22 DECEMBRIE - Ediţie Specială de Crăciun. Cadoul special înseamnă un CD "Colinde" cu Ştefan Hruşcă. Colindele lui Ştefan Hruşcă nu sunt alese la întâmplare, ci sunt colinde-rugăciune pe care artistul le interpretează cu dăruire, aşa cum a învăţat încă din anii în care, prin omătul geruit care îi scârţâia sub picioare, uitând de frig, codinda în Ieud, de-a lungul şi de-a latul satului, însoţit de prieteni.

28 DECEMBRIE - Din seria "Maeştrii comediei" - "Toma Caragiu", un DVD cu cele mai gustate momente comice  ale marelui actor. Alături de el apar Dem Rădulescu, Anda Călugăreanu, Octavian Cotescu, Stela Popescu, Margareta Pâslaru, Marina Voica şi alte nume mari ale scenei româneşti.

Bineînţeles, nu trebuie să rataţi Ediţiile Speciale de Sărbători ale Jurnalului de bucătărie şi ale Jurnalului tv.

×
Subiecte în articol: observator