x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cât costă sărbătorile de iarnă: Brazi, cadouri și masa de Crăciun

Cât costă sărbătorile de iarnă: Brazi, cadouri și masa de Crăciun

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2023   •   12:30
Cât costă sărbătorile de iarnă: Brazi, cadouri și masa de Crăciun

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi iar pregătirile au început încă de luna trecută.

Cheltuielile pun astfel presiune pe bugetele românilor care trebuie să alerge după brad și cadouri de Crăciun, să cumpere alimente, facă rezervări pentru Revelion, dar și să se distreze la târgurile de sezon.

Totodată, va fi și mai multă muncă pentru prepararea sarmalelor și cozonacilor, primirea musafirilor, etc. Alternativele implică însă și mai mulți bani pentru comenzi de mâncare ori vacanțe. 

În timp ce multe produse s-au scumpit, prețurile brazilor naturali au rămas la nivelul din 2022. 

"Avem brazii la ghiveci, crescuți în ghiveci cu rădăcină. Avem o ofertă în vigoare care pornește de la 69 de lei, dar totodată avem și brazi de 3,5m înălțime, care ajung la 1249 de lei", spune un vânzător de brazi. 

Cel mai bine se vând brazii din țările nordice, cu o înălțime de cel mult 2 metri, care costă în jur de 150 de lei.  O familie cu doi copii mai scoate din buzunar cel puțin 400 de lei, iar părinții care vor să fie siguri că impresionează pe cei mici mai plătesc 350 de lei pentru a-l invita acasă pe Moș Crăciun.

Masa de Crăciun

Un coș care include piftie, salată de beof, sărmăluță de porc, o friptură la cuptor, cârnați rumeniți și cozonac depășește 600 de lei pentru patru persoane. Însă unii români sunt dispuși să plătească și mai mult. 

Și o vacanță la munte sau într-o stațiune balneo-climaterică îi ajută să se bucure de sărbători.

Pentru două nopți de cazare în perioada Crăciunului, un cuplu va plăti între 1.500 și 2.000 de lei.  Pentru o vacanță de 3 zile, cu toate mesele incluse, costurile depășesc și 5.000 lei. Pe Valea Prahovei, unele hoteluri au deja grad de ocupare 100%. potrivit antena3CNN.

×
Subiecte în articol: sarbatori iarna cadouri cumparaturi brad