x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cătălin Chelu va fi eliberat

Cătălin Chelu va fi eliberat

11 Feb 2011   •   16:53
Cătălin Chelu va fi eliberat

Judecătorul care a decis eliberarea din arest a omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu - care ar fi încercat mituirea secretarului de stat în MAI, Dan Fătuloiu - a apreciat că au rezultat date noi ce conturează un conflict de interese economico-financiare între ei, ce ar putea genera consecinţe.

Judecătorul apreciază, în decizia sa, că deşi există "în continuare indicii din care rezultă presupunerea rezonabilă că inculpaţii au săvârşit infracţiunile deduse judecăţii, în prezent au intervenit modificări de natură a conchide că temeiurile care au determinat arestarea preventivă s-au schimbat".

"Fără a intra în detalii, pentru a evita riscul unei antepronunţări, Tribunalul constată că, în urma probatoriului administrat, la termenul din 8 februarie, au rezultat elemente noi ce conturează un conflict de interese economico-financiare între o parte din participanţii la proces, cu posibile consecinţe în derularea ulterioară a cercetării judecătoreşti, în raport de această situaţie judecarea inculpaţilor în stare de libertate nemaifiind în măsură să tulbure în mod real ordinea publică, devenind oportună înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara", notează judecătorul în decizia sa de eliberarea lui Chelu şi a celorlalte trei persoane arestate în caz.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis astăzi respingerea recursului procurorilor la decizia prin care omul de afaceri Cătălin Chelu a fost pus în libertate, acesta urmând să fie eliberat din arest preventiv. Decizia este definitivă şi se aplică şi celorlalţi inculpaţi din dosar - Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea.

CAB a judecat, astăzi, recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie la decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti care au decis, pe 9 februarie, înlocuirea arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara în cazul omului de afaceri Cătălin Chelu şi a altor trei apropiaţi ai săi, într-un dosar în care sunt judecaţi pentru că au încercat să-l mituiască pe fostul secretar de stat din MAI, Dan Fătuloiu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus pe 14 decembrie 2010 trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a omului de afaceri Cătălin Chelu şi a celorlalţi trei inculpaţi, acuzaţi că au încercat mituirea fostului secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Dan Valentin Fătuloiu.

Potrivit DNA, au fost deferiţi justiţiei Cătălin Chelu, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită şi cumpărare a influenţei, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea, oameni de afaceri apropiaţi ai lui Chelu, în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Curtea de Apel Bucureşti a decis pe 25 noiembrie 2010 menţinerea în stare de arest preventiv a omului de afaceri Cătălin Chelu, precum şi a lui Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea.

Potrivit DNA, în perioada august - 12 noiembrie, Chelu a promis chestorului-şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu (denunţător în cauză) suma de un milion de euro pentru ca acesta, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale, având ca obiect infracţiuni comise de către omul de afaceri şi persoanele apropiate acestuia.

×