x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenționare de călătorie în sudul Italiei din cauza unui incendiu

Atenționare de călătorie în sudul Italiei din cauza unui incendiu

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2023   •   17:00
Atenționare de călătorie în sudul Italiei din cauza unui incendiu

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în sudul Italiei din cauza unui incendiu care a izbucnit pe aeroportul Catania – Fontanarossa. Numeroase zboruri au fost afectate de incendiu.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că, potrivit datelor transmise de responsabilii aeroportului internațional din Catania, în perioada 17 - 19 iulie (orele 14:00), toate zborurile programate către aeroportul Catania-Fontanarossa Vincenzo Bellini sunt suspendate din cauza unui incendiu.

Se recomandă călătorilor să contacteze companiile aeriene, pentru a afla noutăți referitoare la zborurile programate în acest interval, o parte dintre curse putând fi preluate de aeroportul din Palermo, a mai anunțat MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatul României, a precizat MAE.

Autoritățile din Italia au decis să închidă până miercuri principalul aeroport din Sicilia, din cauza unui incendiu. Acesta a izbucnit duminică seara și nu s-au înregistrat răniți, au spus reprezentanții aeroportului. Pompierii au spus că au reușit să stingă flăcările la aproximativ 90 de minute după ce au fost chemați la fața locului. Ei nu au oferit detalii despre posibilele cauze.

Orașele Catania, Palermo și Messina se confruntă cu un val de căldură. Specialiștii estimează că în regiune vor fi temperaturi record în următoarele zile.

(sursa: Mediafax)

 

×