x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câte victime au făcut petardele în noaptea de Revelion

Câte victime au făcut petardele în noaptea de Revelion

01 Ian 2016   •   15:21
Câte victime au făcut petardele în noaptea de Revelion
Sursa foto: Foto: Captură video Antena 3
 
 
Numărul persoanelor care s-au rănit la ochi din cauza petardelor în perioada sărbătorilor a scăzut simțitor, astfel că și medicii se arată uimiți. 
 
Mai exact, în noaptea dintre ani o singură persoană a ajuns la Spitalul de Urgențe Oftalmologice.
 
”În noaptea de Revelion s-a prezentat un singur pacient, român cu domiciliul în străinătate, care a folosit o petardă cumpărată dintr-o piață. Pacientul a fost operat în cursul nopții. (...) Este cel mai mic număr de pacienți cu astfel de leziuni din ultimii ani”, a spus vineri managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice, prof. dr. Monica Pop, într-un comunicat remis presei.
 
Și Crăciunul a fost unul relativ liniștit în ce privește urgențele oftalmologice produse de petarde, comparativ cu anii trecuți, când se înregistrau zeci de cazuri.
 
”Începând cu data de 23.12.2015, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice s-au prezentat doar 6 pacienți cu leziuni provocate de petarde, fără gravitate deosebită”, a mai spus medicul Pop.
 
”Acest fapt se datorează grijii autorităților, poliției, dar și media. În presă s-au prezentat mereu încălcarile legii prin vânzarea de obiecte pirotehnice, precum și cazurile grave de accidente de acest fel în care mulți români de toate vârstele și-au pierdut vederea”, se arată în comunicatul de presă. 

×