x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câți copii între 5 și 11 ani s-au vaccinat împotriva COVID în prima zi

Câți copii între 5 și 11 ani s-au vaccinat împotriva COVID în prima zi

27 Ian 2022   •   17:30
Câți copii între 5 și 11 ani s-au vaccinat împotriva COVID în prima zi

Aproape 400 de copii cu vârsta între 5 și 11 ani s-au vaccinat începând de miercuri împotriva COVID-19. În România, vaccinarea copiilor din această grupă de vârstă a început miercuri.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, joi, că sunt 251 de centre active pentru copii.

Miercuri au fost vaccinați 390 de copii din grupa de vârstă 5 - 11 ani, reprezentând 11% din persoanele vaccinate cu prima doză în cursul zilei de miercuri.

125 dintre copii s-au prezentat direct la centrul de vaccinare, fără programare.

„În acest moment în platformă mai sunt 3.435 de programări până la data de 16 februarie”, a spus coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Potrivit acestuia, următoarea tranșă de vaccin pediatric de la Pfizer urmează să fie recepționată pe data de 31 ianuarie, prerezentând circa 216.000 de doze.

„Foarte probabil că în cursul lunii februarie vom primi și cealaltă tranșă alocată. Practic, până la sfârșitul lunii februarie vom primi întreaga cantitate de vaccin pediatric contractată pentru acest an”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

×