x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câţi kilometri faci lunar, cu maşina? N-ai şanse să-l depăşeşti pe Igaş! Vezi câtă benzină a putut consuma fostul ministru de Interne!

Câţi kilometri faci lunar, cu maşina? N-ai şanse să-l depăşeşti pe Igaş! Vezi câtă benzină a putut consuma fostul ministru de Interne!

de Antena 3    |    30 Sep 2012   •   06:47
Câţi kilometri faci lunar, cu maşina? N-ai şanse să-l depăşeşti pe Igaş! Vezi câtă benzină a putut consuma fostul ministru de Interne!

In editia de sambata a emisiunii Exces de putere" de la Antena 3, Oana Stancu a dezvaluit cantitatea de combustibil consumata de Traian Igas, in perioada mandatului sau la sefia Ministerului de Interne.

La solicitarea Antenei 3, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) informeaza, cu privire la cota de combustibil alocata deplasarilor ministrului Igas in perioada septembrie 2010 - februarie 2012, ca au fost consumati intre 793 - 2.076 litri/luna, consumul mediu lunar fiind de 1.650 litri.

Socotind un consum de 10 litri / 100 de kilometri, cu 1.650 de litri se pot parcurge 16.500 kilometri, adica 550 de kilometri zilnic, socotind si zilele nelucratoare (cand, teoretic, ministrul ar trebui sa se deplaseze pe banii sai, ca orice bugetar). In luna in care Igas ar fi consumat 2.076 litri de benzina, ar fi trebuit sa se deplaseze aproape 700 de kilometri, in fiecare zi.

Deputatul liberal Mihaita Calimente a confirmat faptul ca Traian Igas se deplasa adeseori in Timis si Arad, in mandatul sau, folosind avionul. Mai multe masini se deplasau, consecutiv, de la Bucuresti la aeroportul din Timisoara sau Arad, de unde il preluau pe ministru, convoiul mergand, apoi, spre Pecica, judetul Arad. Aici, ministrul dispusese sa se 'detaseze' o salupa a Ministerului de la Tulcea - probabil, pentru a combate 'branconajul' pe raul Mures. Salupa nu a circulat niciodata, din cauza pescajului prea mare, pentru un rau asa de mic...

Contactat telefonic in cadrul emisiunii "Exces de putere", Traian Igas a sustinut ca nu este de competenta unui ministru de a se ocupa de logistica si consumul de combustibil.

Intrebat despre deplasarile sale saptamanale in Pecica, judetul Arad, fostul ministru Igas a declarat ca a folosit avionul insa nu a precizat cu ce se deplasa de la aeroportul din Timisoara pana in Arad, si inapoi.

×