x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câţi români se află acum în Siria

Câţi români se află acum în Siria

05 Oct 2015   •   11:53
Câţi români se află acum în Siria

Directorul Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Bogdan Stănescu, a anunţat, luni, că peste 10.000 de cetăţeni români se află în acest moment pe teritoriul Siriei, iar România este printre puţinele statele ale lumii care are o ambasadă deschisă şi operaţională la Damasc.

"În Siria la ora actuală avem undeva peste 10.000 de cetăţeni români care se află pe teritoriul statului sirian. Începând cu 2011, momentul declanşării conflictului militar din Siria, MAE a repatriat prin mijloace proprii aproximativ 700 de cetăţeni români. Un alt număr, mult mai însemnat din informaţiile noastre, a reuşit să se repatrieze pe cont propriu", a declarat Stănescu.

El a amintit că în Siria situaţia este deosebit de periculoasă din cauza războiului şi le-a recomandat românilor care se deplasează în zone de risc din toată lumea să-şi anunţe prezenţa pe teritoriul statului respectiv la misiunea diplomatică sau oficiul consular a României din acea ţară.

"România este printre puţinele state ale lumii care are ambasadă încă deschisă la Damasc şi operaţională. Este singura ambasadă a unui stat membru al Uniunii Europene care activează acolo. România a preluat protecţia şi asistenţa consulară a unor state cu capacităţi deosebite - menţionez Franţa, Australia, Canada şi bineînţeles protejăm şi asistăm cetăţenii Republicii Moldova", a mai spus oficialul MAE.

×
Subiecte în articol: romani in siria