x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cauza ȘOCANTĂ a morții cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian

Cauza ȘOCANTĂ a morții cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian

09 Noi 2021   •   12:36
Cauza ȘOCANTĂ a morții cântărețului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian

Cântrețul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian ar fi murit din cauza tratamentului cu oxigen pe care l-a făcut la un spital privat, arată primele rezultate ale autopsiei. 

Acesta a fost intrenat la Clinica Nera unde a făcut o terapie hiperbară de recuperare în urma infecției cu COVID-19. 

”Se consideră că valorile foarte mari ale INR-ului, mai mari de 6-7, predispun și la accidente spontane hemoptizice. Mai ales în cazul tusei foarte puternice sau expunerii la curse lungi cu avionul sau alte situații asemănătoare. Dacă se discută această situație de barotraumă, dumnealui trebuia să expectoreze în timpul tratamentului sau imediat după ca să se considere această situație”, spune medicul care l-a tratat pe Petrică Mâțu Stoian, la Antena3.

Sora artistului și-a dat acordul pentru efectuarea autopsei după ce alți trei pacienți ai clinicii au avut probleme din cauza oxigenării excesive. 

Luni, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă iar astăzi sunt audiate mai multe cadre medicale. 

Petrică Mâțu Stoian avea 61 de ani și era vaccinat. Cu toate astea, el a dezvoltat simptome severe ale infecției. El a decedat, sâmbătă, la Spitalul din Reșița,  unde fusese internat cu bronhopneumonie post COVID şi în stare septică.

Înmormântarea va avea loc, miercuri, la Cimitirul Ungureni din Craiova.

×
Subiecte în articol: petrica matu stoian