x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cavouri cu schelete umane, descoperite în Piaţa Universităţii

Cavouri cu schelete umane, descoperite în Piaţa Universităţii

27 Noi 2010   •   13:52
Cavouri cu schelete umane, descoperite în Piaţa Universităţii

Mai multe cavouri cu schelete umane au fost descoperite în Piaţa Universităţii din Capitală, în timpul săpăturilor la parcarea subterană ce urmează să fie construită în zona respectivă.

   
Muncitorii care lucrează la parcarea subterană au descoperit în timpul săpăturilor schelete umane, lucrările fiind întrerupte, pentru ca acestea să fie analizate.

Arheologul Andrei Măgureanu, de la Institutul de Arheologie Bucureşti, responsabilul din partea instituţiei pentru acest proiect, a declarat că va fi realizată o cercetare la suprafaţă, apoi vor fi făcute studiile şi analizele necesare. El a spus că scheletele vor fi duse la laboratorul de antropologie de la Muzeul Bucureşti, pentru a se stabili sexul, vârsta şi dieta acestora.

Echipa este formată din antropologi de la Institutul Rainer al Academiei Române, de la Institutul de Arheologie din Bucureşti şi de la Muzeul Naţional de Istorie.

Andrei Măgureanu a mai spus că arheologii ştiau, în momentul în care au început lucrările, că în zona aceasta sunt vestigii ale celor două biserici, acest lucru fiind atestat încă din ani ''80 de către Panait I. Panait.
"Din ce s-a descoperit până acum, nu se pune problema să se ceară oprirea lucrărilor", a adăugat Andrei Măgureanu.
   
Directorul Direcţiei de Investiţii a municipalităţii, Bogdan Hreapcă, declara, în 19 noiembrie, că în a zecea zi de lucrări la şantierul de la Piaţa Universităţii pentru construire parcării subterane s-au întâlnit reprezentanţii comisei Primariei şi ai comisiei de arheologi, concluzia fiind că nu se pune problema ca în perimetrul respectiv să nu fie executată parcarea.
   
"Singura problemă legată de cercetarea arheologică din zonă ar viza mici posibile modificări ale proiectului. Nu se pune problema imposibilităţii de a executa în perimetrul respectiv a parcării subterane", a spus Hreapcă, ca o concluzie a întâlnirii comisiilor primăriei şi arheologilor.

 

×