x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caz de botulism la Iaşi

Caz de botulism la Iaşi

05 Sep 2012   •   14:38
Caz de botulism la Iaşi

Un barbat din Iasi, diagnosticat cu botulism, se afla internat in Spitalul de Boli Infectioase din municipiu, fiind al doilea caz de acest gen inregistrat la Iasi de la inceputul anului.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, medicul Carmen Dorobot, a declarat presei, marti, ca barbatul diagnosticat cu botulism are 34 de ani si ca se afla internat de cateva zile in aceasta unitate medicala.

Pacientul le-a spus medicilor ca a consumat peste gatit acasa, dupa care a inceput sa se simta rau.

La internare, barbatul prezenta furnicaturi in mai multe zone ale corpului si uscaciune a mucoaselor.

"Evolutia starii de sanatate a pacientului este favorabila, insa el va mai ramane internat o perioada in spital. Este al doilea caz de acest gen inregistrat in spitalul nostru de la inceputul anului. Am mai avut un caz in luna ianuarie, pacientul respectiv avand o forma grava a bolii. El a necesitat intubare si ventilatie mecanica, iar din fericire a supravietuit", a afirmat medicul Carmen Dorobat, managerul spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Dorobat a atras atentia asupra pericolului consumului de carne de peste insuficient preparata termic, precum si a celei conservate.

"De regula, pacientii diagnosticati cu botulism prezinta uscaciuni la nivelul cavitatii bucale, iar uneori ajung si la insuficienta respiratorie acuta", a mai spus medicul iesean.

Botulismul este o boala cauzata de ingestia unei toxine care, netratata, duce la forme severe, prin afectarea nervilor cranieni si a nervilor din maduva spinarii.

×