x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caz șocant : câine tras de o mașină în Năvodari – „Există o corelație între violența asupra animalelor și cea împotriva oamenilor”

Caz șocant : câine tras de o mașină în Năvodari – „Există o corelație între violența asupra animalelor și cea împotriva oamenilor”

de Redacția Jurnalul    |    23 Sep 2024   •   21:15
Caz șocant : câine tras de o mașină în Năvodari – „Există o corelație între violența asupra animalelor și cea împotriva oamenilor”

Un caz revoltător de cruzime față de animale a avut loc în Năvodari, unde un bărbat de 57 de ani a fost surprins legând un câine de mașina sa și forțându-l să alerge pe străzile orașului. Videoclipul a devenit viral, stârnind reacții puternice din partea publicului. Poliția a intervenit prompt, deschizând o anchetă, iar câinele se află sub îngrijire veterinară.

Tudor-Tim Ionescu, expert în politici de protecție a animalelor, a comentat gravitatea situației: „Acest comportament este problematic din două motive. În primul rând, este un caz clar de cruzime, conform Legii 205/2004, care incriminează maltratarea și provocarea de suferințe fizice sau psihice. Este bine că poliția investighează acest caz, însă ne arată cât de periculos este acest tip de comportament. Studiile arată o legătură între cruzimea față de animale și violența împotriva oamenilor. Dacă azi cineva face rău unui câine, mâine ar putea comite acte violente și asupra oamenilor.”

Scenele au șocat nu doar prin cruzimea lor, dar și prin impactul pe care îl pot avea asupra martorilor, inclusiv asupra copiilor, care pot fi profund traumatizați asistând la astfel de acte.” a concluzionat Tudor-Tim Ionescu.

Pe fondul acestui caz, organizațiile de protecție a animalelor cer o aplicare mai strictă a legilor și sancțiuni mai dure pentru cei care abuzează animalele. Cazul din Năvodari ridică din nou problema aplicării insuficiente a legislației, punând în discuție cum societatea poate preveni astfel de incidente.

Acest episod nu este doar un exemplu al cruzimii față de animale, ci și un semnal de alarmă asupra riscurilor pe care le prezintă persoanele care comit astfel de fapte pentru comunitate în ansamblul ei.

 

 

 

×
Subiecte în articol: cruzime animale caine navodari