x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazanciuc: Iaşiul va avea unul dintre cele mai moderne Palate de Justiţie din ţară

Cazanciuc: Iaşiul va avea unul dintre cele mai moderne Palate de Justiţie din ţară

de Agerpres    |    25 Apr 2014   •   19:11
Cazanciuc: Iaşiul va avea unul dintre cele mai moderne Palate de Justiţie din ţară

Municipiul Iaşi va avea cel mai modern şi mai mare centru de instanţe din ţară, a declarat vineri ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, în timpul vizitei sale la şantierul noului Palat de Justiţie, el adăugând că speră ca acesta să fie dat în folosinţă în luna septembrie.

"Sper să finalizăm această lucrare în iulie, în aşa fel astfel încât după vacanţa judecătorească, din septembrie, să putem funcţiona în noul sediu. Va fi cel mai modern şi mai funcţional centru din ţară. Este un şantier la care lucrează peste 100 de oameni. Vor fi spaţii civilizate pentru judecători, spaţii adecvate pentru grefieri şi pentru arhivă. Sunt experienţe învăţate, sunt fluxuri de persoane şi de dosare bine stabilite, în aşa fel încât să avem o clădire pe deplin funcţională pentru magistraţi şi o clădire prietenoasă pentru public. Spaţiile de lucru cu publicul sunt destul de generoase. Sper ca la momentul inaugurării clădirii să avem şi o reţea informatică care să faciliteze accesul la dosare, unde să nu mai fie neapărat nevoie de prezenţa unor persoane, astfel încât să nu mai aglomerăm instanţa şi oamenii să îşi rezolve problemele şi altfel decât să se deplaseze până aici", a spus ministrul Justiţiei.

Lucrările la Palatul de Justiţie au fost demarate în toamna anului 2011 şi sunt efectuate în baza unui proiect derulat de Ministerul Justiţiei, care a primit finanţare de la Banca Mondială.

Ministrul Robert Cazanciuc s-a aflat la Iaşi pentru a lua parte la întâlnirea trimestrială a preşedinţilor Curţilor de Apel din toată ţara. În cadrul acestor reuniuni, magistraţii discută despre evoluţia legislativă. Aceasta este, a spus ministrul Cazanciuc, prima întâlnire a preşedinţilor Curţilor de Apel după intrarea în vigoare a noilor coduri penale. 

×