x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazare pentru studentI - Mizerie traditionala

Cazare pentru studentI - Mizerie traditionala

30 Sep 2004   •   00:00

Peste un sfert din caminele studentesti bucurestene, majoritatea apartinand Universitatii Politehnice, sunt degradate, motiv pentru care nu au fost avizate sanitar pentru anul universitar 2004 - 2005, informeaza Prefectura Capitalei.

Din cele 93 camine de stat, 67 (72%) au primit avize sanitare de functionare, restul de 26 fiind "neautorizabile", potrivit Prefecturii.

Cele mai multe camine studentesti despre care autoritatile locale afirma ca nu indeplinesc conditiile de igiena sunt cele din complexul Regie (apartinand Universitatii Politehnica Bucuresti), respectiv caminele P 1 - 10, P 15, P 19, P 21 - 26. Nici studentii din cadrul Universitatii Bucuresti si Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport nu beneficiaza, in acest an, de conditii igienice de cazare, potrivit raportului realizat dupa controlul facut de Prefectura in aceste locatii. Medicii de la Directia de Sanatate Publica au constatat ca acoperisurile caminelor verificate erau degradate, ploile au fost urmate de infiltratii, iar grupurile sanitare erau defecte. Mobilierul din camere era degradat, iar spatiile de cazare pline de igrasie. Potrivit legislatiei in vigoare, administratorii caminelor au la dispozitie sase luni pentru igienizarea caminelor, in caz contrar acestea urmand sa fie inchise, precizeaza Prefectura Capitalei. Anul universitar 2004-2005 incepe vineri, 1 octombrie.

TG. MURES. Situatia din Capitala se regaseste si in anumite centre universitare din tara. Doua din cele patru camine care apartin Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures nu au primit autorizatie sanitara de la Directia de Sanatate Publica Mures din cauza conditiilor insalubre descoperite in imobile. In cele doua camine, comisia de inspectori ai DSP Mures a gasit pereti plini de igrasie si nezugraviti de cel putin sapte ani, lenjerie murdara, saltele si paturi rupte. De asemenea, comisia de control a constatat ca sistemele de canalizare si alimentare cu apa sunt defecte. (Lucian Mihai)

×
Subiecte în articol: observator