x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Andreea - Principalul suspect a fost arestat

Cazul Andreea - Principalul suspect a fost arestat

de Paula Anastasia Tudor    |    Dorian Cobuz    |    11 Aug 2005   •   00:00

Mihaela Andreea Dodan, fetita de 5 ani si 10 luni disparuta de pe data de 1 august de acasa, pare sa fi intrat in pamant. Nu a fost depistata pana acum nici o urma... Totusi, anchetatorii concentreaza investigatiile pe doua ipoteze. De altfel, principalul suspect a fost arestat ieri pentru pedofilie incestuoasa. La Plopeni, in comuna constanteana Chirnogeni, disparitia fetitei a pus lumea pe jar. Unii oameni sunt suparati ca trebuie sa raspunda intrebarilor politistilor, altii s-au speriat si nu mai vor sa aiba de-a face cu familia Dodan, necajitii care si-au pierdut copilul.

SCOTOCIRI. Aproape 300 de localnici au fost sau urmeaza sa fie interogati de catre anchetatorii detasati la Plopeni. Ieri-dimineata, la aparitia politistilor in comuna, un satean s-a revoltat ca aceasta disparitie a adus o lumina proasta asupra localnicilor. "S-a facut totul pentru un rahat de copil!", spune acesta cu naduf. El explica celor din jurul lui ca a vazut atatia politisti in sat in ultimele zile, cat in toata viata lui. Ba, adauga tot el, "au mai cheltuit banii si cu elicopterul si avionul"...

"Politia a facut totul. Au adus si caini, au adus si oameni...", spune, o ora mai tarziu, si Ionel Dodan, tatal fetitei, impresionat de desfasurarea de forte politienesti. Povesteste ca marti, desi teoretic se renuntase la cautarile in teren, el a vazut alti politisti scotocind baltile de langa sat. Marturiseste ca, in sufletul lui, el inca spera ca nu se va renunta la cautari. Nu termina Ionel Dodan propozitia ca in fata scolii din Plopeni opresc doua masini de pompieri. Din ele coboara 17 soldati, patru subofiteri si locotenent-colonelul Viorel Costache, comandantul Grupului 2 de Interventie. Solicitati de catre Politie, pompierii au verificat inca o data cele 11 fantani din sat. Anchetatorii au vrut sa se asigure ca pot exclude definitiv varianta ca trupul micutei sa fie intr-una dintre ele.

SUSPECTI. Dupa cum spun surse politienesti, doua sunt principalele piste pe care merge investigatia in momentul de fata. Prima il vizeaza pe Jean Tistu, un satean cu antecedente penale. In timpul investigatiilor, acesta a venit cu un alibi solid: in ziua disparitiei micutei Andreea, el era in judetul Valcea, la peste 600 de kilometri distanta. Alibiul sau este confirmat de o parte din sateni si de fratele sau, la care s-ar fi aflat in vizita. In schimb, in timpul investigatiilor, fetele sale minore au povestit politistilor ca au fost abuzate sexual de tatal lor. Tistu are in grija cinci copii minori, despre care lumea spune ca el i-a luat de la centrele de minori unde erau internati pentru a profita de alocatiile lor. El ar mai avea inca trei copii, aflati in grija statului. Parchetul a emis ieri dupa-amiaza o ordonanta de arestare a lui Jean Tistu, pentru molestarea propriilor copii, iar suspectul a fost arestat.

Cea de-a doua teorie a anchetatorilor cu privire la disparitia minorei priveste o satra de tigani asezata intr-o localitate din apropiere, Negru Voda. Mai multe marturii ale oamenilor din sat au facut legatura intre disparitia Andreei si cativa rromi care s-ar fi plimbat in acea zi prin sat. (Paula Tudor, Doru Cobuz)

×
Subiecte în articol: observator