x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Camataru - Arestarea ar putea fi nula

Cazul Camataru - Arestarea ar putea fi nula

10 Sep 2004   •   00:00

Sile, Nutu Camataru si 16 dintre complicii lor stau de mai multe luni ilegal dupa gratii, au sustinut ieri mai multi avocati la Curtea de Apel Bucuresti.

Aparatorii au cerut eliberarea clientilor lor pe motiv ca mandatele de arestare au fost emise de o instanta necompetenta, deci sunt nule. Cazul fratilor Camataru, considerat cel mai important dosar impotriva lumii intelope, s-a transformat acum o saptamana intr-o adevarata problema de drept.

PROBLEME. La 2 septembrie, aceeasi instanta, Curtea de Apel, a constatat o problema pe care nu o invocasera pana atunci nici procurorii, nici judecatorii si nici avocatii. Magistratii au stabilit ca functia si gradul pe care le avea unul dintre cei anchetati, politistul Viorel Pauliuc, faceau ca intreg dosarul sa fie de competenta Curtii de Apel. Potrivit legii, aceasta era si instanta competenta sa emita mandatele de arestare, si nu Tribunalul. Asa ca ieri avocatii celorlalti inculpati au invocat aceeasi problema, cerand eliberarea a 18 persoane cercetate pentru crima organizata, proxenetism, trafic de persoane, talharie, lipsire de libertate si santaj. Judecatorii Curtii de Apel au amanat pronuntarea, cu privire la valabilitatea mandatelor de arestare, pentru data de 13 septembrie. Chiar daca ar scapa de arestul preventiv, Sile si Nutu Camataru nu vor iesi din zeghe pentru ca au de executat cate sase ani de inchisoare pentru o talharie mai veche. Ar fi insa liberi toti complicii lor. Nutu a sustinut ieri ca intregul dosar este o incercare de discreditare. "Vor sa-mi ia averea! Am venit in 1994 din Legiunea Straina cu 2 milioane de dolari si m-am apucat de afaceri. Asa ca nu mai cunosc pe nimeni". (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator