x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Ciorogârla: Expert cu trecut jenant

Cazul Ciorogârla: Expert cu trecut jenant

de Violeta Fotache    |    13 Ian 2010   •   00:00

Duel dur ieri la Curtea de Apel Bucu-reşti între acuzare şi apărătorii celor 14 inculpaţi pentru furtul armelor din unitatea militară de la Ciorogârla, în judecarea recursurilor.

Apărătorii celor 14 membri ai clanului Preda arestaţi în cazul Ciorogârla au pus ieri la îndoială bioexpertizele efectuate în dosar, arătând că acela care le-ar fi efectuat este nimeni altul decât poliţistul pe a cărui părere de expert "s-a bazat" eroarea judiciară în dosarul uciderii celor două farmaciste din Braşov. "După cum ştiţi, Alexandru Diaconescu a fost achitat definitiv, iar acest expert care acum este comisar-şef (n.r. - Botorac Romeo) nu a suferit nici o consecinţă", a subliniat avocatul Viorel Spânu, apărător în dosar.

Invocând ilegalitatea unor probe, apărătorii au cerut ca dosarul să fie trimis la Curtea Constituţională pentru ca această instanţă să decidă dacă arestarea poate fi făcută în baza unor probe obţinute ilegal. Au criticat ca nelegale expertizele ADN, fie pentru că inculpaţii nu şi-au dat consimţământul, fie pentru că unele probe materiale "s-au consumat total" cu ocazia expertizei, astfel că o contraexpertiză nu ar mai putea fi efectuată şi, deci, dreptul inculpaţilor ar fi încălcat. Instanţa a respins cererea, dar urmează a se judeca recursul la excepţie. Procesul s-a terminat la ora 20:30, după opt ore de dezbateri, instanţa urmând să decidă azi cu privire la starea de arest a celor 14 inculpaţi.

×
Subiecte în articol: observator