x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul demiterii doctorului Capalneanu - Nicolaescu, umil in fata excelentei

Cazul demiterii doctorului Capalneanu - Nicolaescu, umil in fata excelentei

de Larisa Neagoe    |    12 Mai 2006   •   00:00
Cazul demiterii doctorului Capalneanu - Nicolaescu, umil in fata excelentei

Eugen Nicolaescu si-a cerut scuze ieri, la Cluj, de la directorul Institutului Inimii, Radu Capalneanu, unul dintre sefii de spitale pe care i-a demis in decembrie anul trecut.

Eugen Nicolaescu (foto) si-a cerut scuze ieri, la Cluj, de la directorul Institutului Inimii, Radu Capalneanu, unul dintre sefii de spitale pe care i-a demis in decembrie anul trecut.

Ministrul Sanatatii a declarat ca este cinstit sa recunoasca faptul ca a gresit. Afirmatia a fost facuta in fata a zeci de medici ardeleni, la intalnirea cu directorii directiilor judetene de sanatate din Cluj, Bihor, Maramures, Satu-Mare, Salaj si Bistrita Nasaud, precum si cu directorii de spitale din aceste zone. Mai mult, Nicolaescu a propus ca Radu Capalneanu sa faca parte din Comisia de transparenta a Ministerului Sanatatii. Medicul clujean a spus ca a acceptat si ca se simte onorat de aceasta propunere.

Dupa ce fusese demis la sfarsitul anului trecut, medicul Radu Capalneanu a atacat in instanta ordinul ministerial. In februarie 2006, instanta Curtii de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza, si clujeanul a redevenit directorul Institutului Inimii "Nicolae Stancioiu".

NEMULTUMIRI. La momentul demiterii, Capalneanu il acuza pe ministrul Nicolaescu ca a actionat ilegal in ceea ce priveste demiterea sa, iar ceea ce l-a deranjat cel mai tare a fost faptul ca a aflat de la televizor ca se afla pe lista neagra. Mai mult, el nu a primit nici o explicatie a masurii, in conditiile in care unitatea nu avea nici un fel de datorii, iar controlul trimis de minister nu a relevat nici o neregula grava.

"In urma verificarilor au lasat un proces-verbal de constatare, in care scria ca nu avem datorii si ca celelalte aspecte controlate de ei sunt in regula, inclusiv toti indicatorii de performanta", declara Capalneanu in ianuarie.

×
Subiecte în articol: observator capalneanu