Procurorii care ancheteaza moartea lui Mihail Erbasu se contrazic in declaratii. Procurorul General Ilie Botos a anuntat ca rudele omului de afaceri urmau sa fie audiate ieri. Purtatorul de cuvant al institutiei afirma ca anchetatorii s-au razgandit dupa cateva ore.
Anchetatorii se contrazic intre ei, la numai o zi dupa ce Mihail Erbasu a fost inmormantat. In timp ce procurorul general Ilie Botos a afirmat ca, in cursul zilei de ieri, mai multi membri ai familiei Erbasu au fost chemati la Parchet pentru audieri, Simona Frolu, purtatoarea de cuvant a institutiei, sustine, cateva ore mai tarziu, ca anchetatorii au renuntat sa mai puna intrebari rudelor defunctului.Printre cei care au fost initial chemati sa dea declaratii se numara si avocata Paula Iacob, aflata printre putinele persoane care au avut acces in vila de la Snagov in ziua in care Erbasu a fost gasit mort. Ieri dupa-amiaza, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au fost audiati si medicii si asistentele de pe ambulanta care au ajuns luni dimineata la locul tragediei. Este vorba de trei cadre medicale de la Serviciul de Ambulanta Ilfov, care ar fi trebuit, spun procurorii, sa raspunda la anumite intrebari. Paula Iacob sustine ca anchetatorii l-au chemat ieri la Parchet si pe administratorul vilei de la Snagov.
Elemente care se bat cap in cap
Potrivit concluziilor raportului Serviciului de Medicina Legala Ilfov, moartea lui Mihail Erbasu a fost violenta si s-a datorat hemoragiei interne consecutiva unui politraumatism cu rupturi de organe interne (aorta, pericard, ficat, mezenter) si fracturilor multiple (craniene, stern, coaste bilateral, coloana vertebrala, bazin, femur stang). Leziunile constatate la autopsie s-au putut produce prin lovire de corpuri si planuri dure, prin cadere de la o inaltime medie (precipitare), cat si prin lovire cu sau de corp taietor si sunt in legatura de cauzalitate directa neconditionata cu decesul. S-au recoltat probe pentru examenele complementare: histopatologice, serologice si toxicologice. Circumstantele de producere a caderii de la inaltime vor fi stabilite in cursul cercetarilor de datele de ancheta. Aceasta este concluzia legistilor, dupa efectuarea necropsiei. Concluzia se bate oarecum cap in cap cu rezultatele anchetei preliminare si a cercetarii facute la fata locului de politistii si de procurorii care s-au aflat, luni, in locuinta familiei Erbasu de la Snagov. "Erbasu se afla in piscina, imbracat in tinuta de strada si prezenta leziuni specifice unei precipitari (escoriatii, plagi superficiale in zona fetei si o fractura la unul din membrele inferioare; de asemenea, crepitatii specifice fracturilor costale). Primele investigatii si cercetari au evidentiat ca Mihail Erbasu a incercat initial sa se sinucida in subsolul locuintei sale prin spanzurare, incercare esuata datorita ruperii latului, ulterior recurgand la o alta modalitate de suicid - precipitare de la aproximativ 9 metri de pe terasa vilei in piscina goala". Cam asta au declarat anchetatorii luni dupa-amiaza. (Ion Alexandru)
Unde sunt petele de sange?
Cel putin doua chestiuni nu au fost lamurite de anchetatori in acest caz, pentru moment. Presupunandu-se ca Erbasu s-a ranit la cap, pierzand sange atat in subsolul imobilului (unde se presupune ca ar fi intentionat sa se spanzure), cat si la intrarea in liftul care duce la etajul intai, de ce nu se gasesc urme de sange in lift sau pe scara interioara care urca pana pe terasa. Urmele de sange reapar doar pe balustrada pe care Erbasu se presupune ca a escaladat-o pentru a se arunca in piscina. Al doilea semn de intrebare se refera la recuperarea inscrisurilor lasate de defunct, inscrisuri care au fost distruse de sotia sa inainte ca politia si procurorii sa intre in posesia lor. Ce ascund acele ultime file lasate de Erbasu? Se va afla vreodata ce mesaj a lasat miliardarul inainte sa se sinucida?Citește pe Antena3.ro