x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul falsului chirurg care opera în România face înconjurul presei internaţionale

Cazul falsului chirurg care opera în România face înconjurul presei internaţionale

07 Feb 2019   •   13:50
Cazul falsului chirurg care opera în România face înconjurul presei internaţionale

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre cazul lui Matteo Politi, italianul care a operat în mai multe clinici private din București, deşi absolvise doar opt clase.

"A făcut operaţii, dar chiar este doctor?"a titrat site-ul cotidianului The New York Times.

"Pe pagina sa de Facebook, doctorul Matthew Mode promovează proceduri cosmetice, inclusiv operaţii, care au fost făcute într-o clinică aflată într-o parte dezvoltată a capitalei României, Bucureşti. Acesta a fost fotografiat într-un halat albastru, cu un zâmbet mare şi o seringă cu Botox",scriu jurnaliştii de la The New York Times. Publicaţia menţionează că numele real al acestuia nu este Matthew Mode, ci Matteo Politi.

Agenţia Associated Press a relatat de asemenea că autorităţile din România investighează un cetăţean italian care a pretins că este chirurg plastician în mai multe clinici din Bucureşti. "Potrivit relatărilor, Politi a lucrat ca chirurg plastician în mai multe clinici din capitala Bucureşti timp de un an. Grupul Monza a informat marţi că îl va da în judecată", scrie agenţia.

Jurnaliştii americani au adăugat că Politi a primit, în 2011, o sentinţă de 18 luni după ce a pretins că este doctor fără a avea o diplomă.

"Deşi avea doar opt clase, acesta a reuşit să lucreze în spitale din Verona, Brescia, Torino şi Pordenone, folosind numele unui doctor real, Luigi Vincenzo Politi".

"Autorităţile din România a reţinut un italian care a pretins că este chirurg plastician",au titrat jurnaliştii de la The Washington Post.

"Poliţia de Frontieră l-a reţinut miercuri pe Matteo Politi într-un tren din apropierea graniţei între România şi Ungaria, în urma emiterii unei alerte, iar acesta a fost adus la Bucureşti. O declaraţie a informat că acesta este anchetat pentru fraudă",scrie The Washington Post. Sursa: telegrafonline

×
Subiecte în articol: Matthew Mode