x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul "Flota" - Inculpatii se bazeaza pe Basescu

Cazul "Flota" - Inculpatii se bazeaza pe Basescu

20 Apr 2005   •   00:00

Toti cei 79 de inculpati din dosarul "Flota" au cerut ieri, in fata completului de judecata, incetarea procesului penal, incercand sa profite de imunitatea celui de-al 80-lea acuzat, presedintele Romaniei, Traian Basescu.



  • de RADU CRIVAT

  • DECLARATIE BASESCU. "Stiu motivul pentru care aproape 100 de oameni sunt tarati in proces"
    Problema a fost ridicata chiar de completul de judecata, care s-a autosesizat si a propus incetarea procesului penal. Avocatii au preluat ideea si au solicitat instantei ca toti acuzatii din dosar sa fie supusi unui tratament egal cu cel al presedintelui. In replica, reprezentantul PNA a recunoscut imunitatea lui Traian Basescu, dar a cerut judecatorilor sa continue procesul pentru ceilalti 79 de inculpati.

    SCUZE. Dupa vreo ora de discutii, si-a facut aparitia in sala Traian Basescu. A stat cuminte in picioare pana i-a venit randul sa vorbeasca. "Mi-am dorit foarte mult sa aflam adevarul in instanta. Las la aprecierea instantei decizia de judecare sau nejudecare a acestui caz", a declarat presedintele in fata judecatorilor. Dupa ce completul de judecata a amanat solutionarea acestor probleme pentru data de 27 aprilie, presedintele a facut un gest neasteptat. S-a intors cu spatele la onorata instanta si a adresat scuze inculpatilor. "Va asigur de toata solidaritatea mea. Imi pare rau pentru tot ce vi s-a intamplat. Sper ca justitia sa fie dreapta. Imi pare rau", a spus presedintele.

    ×
    Subiecte în articol: observator