x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul FNA - Proces inca blocat, dupa un an si jumatate

Cazul FNA - Proces inca blocat, dupa un an si jumatate

05 Mai 2005   •   00:00

Procesul privind inselaciunea de la Fondul National de Acumulare a fost blocat ieri de o noua problema aparuta in cauza, desi Tribunalul Bucuresti incearca sa demareze cercetarile de peste un an si jumatate.

  • de MIRUNA PASA
  • Abia acum, partile si instanta au realizat ca nu se stie cine va raspunde material pentru pagubirea celor 13.200 de investitori. Mai precis, partile responsabile civilmente nu sunt nici acum cunoscute si introduse in cauza. Reprezentantul pagubitilor, Stefan Ionita, a cerut judecatorului sa cheme in proces Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM) si firma Gelsor.

    SUSTINERI. Despre responsabilitatea CEC, Stefan Ionita a sustinut ca are dovezi potrivit carora in anul 1999 CEC ar fi investit in FNA 10 miliarde de lei, iar dupa un an ar fi rascumparat 20 de miliarde de lei. Potrivit lui Ionita, contractul privilegiat al FNA cu CEC ar fi prejudiciat ceilalti investitori prin dublarea sumei retrase. Maria Vlas a sustinut insa ca acel contract ar fi fost in favoarea investitorilor pentru ca era vorba despre o investitie substantiala care, "bine plasata, putea aduce foarte multi bani tuturor". Instanta a ramas sa se pronunte cat mai repede cu privire la introducerea in cauza a CEC si CNVM. Abia apoi vor putea incepe in sfarsit audierile inculpatilor. Intre timp, Maria Vlas a cerut din nou judecatorului sa o tina in arest. Ea se afla dupa gratii de mai bine de doi ani si este trimisa in judecata pentru inselaciune in cazul FNA si FNI.

    ×
    Subiecte în articol: observator