x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul FNI - Tribunalul, blocat de pagubiti

Cazul FNI - Tribunalul, blocat de pagubiti

31 Mar 2005   •   00:00

Mii de pagubiti ai Fondului National de Investitii s-au calcat in picioare ieri pe holurile si in fata Tribunalului Bucuresti, in incercarea disperata de a urmari al doilea termen al procesului penal reluat in urma cu o luna.



  • de MIRUNA PASA

  • INGHESUIALA. Pagubitii au ascultat depozitia Mariei Vlas
    Oamenii veniti din toate partile tarii au completat cate un formular prin care au precizat despagubirile pe care le cer in acest proces. Ei au ascultat ieri si audierea Mariei Vlas, fostului administrator FNI, , trimisa in judecata, alaturi de alte 12 persoane, pentru inselarea celor 260.000 de investitori.

    INSELATI. Ea a sustinut ca investitiile masive au fost determinate de o clauza ilegala, aceea a garantarii de rascumparare a banilor si de faptul ca valoarea unitatilor de fond era prezentanta supraevaluat. "Consider ca investitorii au fost indusi in eroare", a declarat mama FNI, spunand ca aceste aspecte au fost ordonate de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Ea si-a recunoscut vina si a sustinut ca din lasitate nu a dat totul in vileag. Instanta a stabilit ieri ca in cauza sa fie introdusa si CEC, in calitate de parte responsabila civilmente, iar fondurile societatilor SOV Invest si FNI sa ramana blocate deocamdata.

    ×
    Subiecte în articol: observator