x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Gutău: Prefectul refuză semnarea ordinului de încetare a mandatului de primar

Cazul Gutău: Prefectul refuză semnarea ordinului de încetare a mandatului de primar

de Andreea Căprescu    |    03 Feb 2010   •   00:00

Prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu amână semnarea ordinului de încetare a mandatului primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ungureanu va aştepta judecarea primul termen în cazul edilului acuzat de luare de mită care va avea loc pe data de 17 februarie. Prefectul de Vâlcea susţine că îi este teamă să semneze ordinul de încetare a mandatului acestuia existând posibilitatea ca justiţia să se pronunţe în favoarea lui Mircia Gutău. "Îl voi semna foarte curând, încă nu am primit documentul, mi se pare că Primăria l-a primit. Nu îmi face plăcere, momentul în care voi semnarea ordinul, va fi una dintre cele mai negre zile din viata mea de funcţionar public. Nu o fac de plăcere, o fac la ordin. Nu am un termen anume, dar am decis că data de 17 februarie este una de bun simţ", a spus ieri Petre Ungureanu.


PETIŢIE ON LINE PENTRU ELIBERAREA LUI GUTĂU
Pe lângă formularele pe care cetăţenii le-au semnat pentru a-l numi pe Mircia Gutău cetăţean de onoare, râmnicenii s-au pus pe treabă şi cer eliberarea edilului şef al municipiului. Susţinătorii lui Gutău au iniţiat o petiţie on line  numită "Jos Corupţia! Eliberaţi-l pe domnul Mircea Gutău!" prin care cer ca acesta să fie pus în libertate. Aproape 300 de cetăţeni au semnat până acum această petiţie.

×
Subiecte în articol: observator