x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul japoneze ucise: Şeful Poliţiei Ilfov, cercetat disciplinar. Alţi 14 ofiţeri din cadrul IPJ Ilfov, atenţionaţi

Cazul japoneze ucise: Şeful Poliţiei Ilfov, cercetat disciplinar. Alţi 14 ofiţeri din cadrul IPJ Ilfov, atenţionaţi

24 Sep 2012   •   12:26
Cazul japoneze ucise: Şeful Poliţiei Ilfov, cercetat disciplinar. Alţi 14 ofiţeri din cadrul IPJ Ilfov, atenţionaţi

Seful Politiei Ilfov, Emanuel Nica, este cercetat disciplinar de catre Ministerul Administratiei si Internelor, dupa incidentul care a avut loc la Otopeni, legat de uciderea tinerei studente japoneze.

De asemenea, alti noua ofiteri din cadrul Inspectoratului de Politie Ilfov, dar si persoane aflate la conducerea Inspectoratului sunt cercetate disciplinar de catre MAI, dupa ce in perioada 3-21 septembrie, o comisie formata din ofiteri ai Corpului de Control al ministrului si ai Directiei Control Intern din cadrul IGPR, a efectuat un control tematic la IPJ Ilfov si Sectia Regionala de Politie Transporturi Bucuresti.

Controlul a fost dispus de ministrul Mircea Dusa la inceputul lunii septembrie.

"Au fost dispuse masuri de cercetare prealabila fata de 9 ofiteri, dintre care si membrii ai conducerii Inspectoratului, atentionarea a 14 ofiteri. De asemenea, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a fost sesizat in cazul a doi ofiteri si a unui agent de politie", potrivit unui comunicat al MAI, citat de Agerpres.

Controlul a vizat evaluarea managementului, in vederea implementarii programelor nationale si locale, pentru a preveni criminalitatea stradala, in special infractiunile comise cu violenta.

Totodata, la nivelul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti au fost dispuse masuri de cercetare prealabila pentru 8 ofiteri si membri ai conducerii, precum si atentionarea a 6 ofiteri.

La sfarsitul lunii august, o tanara japoneza a fost acostata in Aeroportul 'Henri Coanda', urcata intr-un taxi si dusa pana la marginea unei paduri din Corbeanca (langa Bucuresti), unde a fost talharita si ucisa.

×