x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul japonezei ucise: Anchetă CSM la Parchetele Ilfov şi Buftea

Cazul japonezei ucise: Anchetă CSM la Parchetele Ilfov şi Buftea

12 Sep 2012   •   12:34
Cazul japonezei ucise: Anchetă CSM la Parchetele Ilfov şi Buftea

Consiliul Superior al Magistraturii a decis efectuarea unor controale de fond la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov si la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea.
"Decizia a fost luata la solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca urmare a deficientelor constatate in urma controlului dispus, la data de 28.08.2012, in cauzele penale privind pe inculpatul Vlad Nicolae", se arata in comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii.

Saptamana trecuta, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a dispus incetarea delegarii pe functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea a lui Catalin Paraschiv, incepand cu data de 10 septembrie. Decizia a fost luata in legatura cu "modul in care s-au derulat cercetarile in dosarele penale privindu-l pe inculpatul Vlad Nicolae, preluate si conexate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica".

In seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judetul Ilfov, intr-o zona impadurita, in imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe numita Yurika M. (cetatean japonez), cauza mortii victimei fiind reprezentata de asfixia mecanica prin comprimare cervico-toracala.

Nicolae Vlad mai este acuzat de violarea si uciderea unei femei, precum si de violarea, talharirea altor cinci persoane.

×