x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul milionului de euro se complică pe zi ce trece: unul dintre suspecţi prins la Valea Călugărească!

Cazul milionului de euro se complică pe zi ce trece: unul dintre suspecţi prins la Valea Călugărească!

25 Ian 2011   •   22:05

Iţele cazului furtului milionul de euro din Ploieşti devin din zi în zi mai încurcate pentru anchetatori. Când sunt la un pas de trage cât de cât linie, anchetatorii mai descoperă ba un alt suspect, ba un alt complice la furt, ba chiar şI sume de bani zidiţi  în pereţii unor locuinţe. Ultima informaţie prezentată de poliţiştii prahoveni  în legătură cu ancheta aflată în desfăşurare este aceea că unul dintre suspecţi, un tânăr de 16 de ani, despre care poliţiştii aveau informaţii că s-ar fi aflat în Italia, a fost ridicat dintr-o locuinţă din Valea Călugărească. El urmează  să fie prezentat instanţei de judecată.

 

30.000 de euro, găsiţi în pereţii a două locuinţe
Potrivit şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, chestorul Sorin Oprea, în urma descinderilor făcute de anchetatorii care lucrează la cazul furtului milion de euro au fost descoperiţi 30.000 de euro în pereţii a două locuinţe din comuna prahoveană Valea Călugărească, satul Rachieri. Banii erau ascunşi între plăcile de polistiren care izolau termic casele şi pereţii de beton ai construcţiilor.

Chestorul Sorin Oprea a afirmat că proprietarii celor două case sunt, în prezent  audiaţi de către anchetatori cu privire la provenienţa banilor, ei fiind incluşi în cercul de suspecţi. Pe lângă cele patru persoane care în noaptea de duminică spre luni au fost oprite în Vama Nădlac şi trimise în Prahova, alte opt persoane au fost incluse în cercul de suspecţi al anchetatorilor. Este vorba despre persoane la care poliţiştii presupun că au ajuns diverse sume de bani din suma de un milion de euro. Cu excepţia lui Viorel Gheorghe, care a fost oprit în Vama Nădlac şi care a fost arestat preventiv de judecătoria Ploieşti sub acuzaţia de tâlhărie, niciun alt suspect nu a fost arestat în acest caz.

Aceasta a fost arestat sub acuzaţia că, la două zile de la producerea furtului, l-ar fi tâlhărit pe unul dintre autorii acestui furt, căruia i-ar fi sustras 10.000 de euro. Ancheta în cazul milionului de euro care ar fi dispărut dintr-o casă nelocuită din Ploieşti a fost declanşată după ce o femeie a reclamat furtul la Poliţie. Banii ar fi fost ascunşi într-un geamantan şi proveneau din tranzacţii imobiliare făcute în urmă cu trei ani.

×