x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul milionului de euro: Tânărul de 16 ani a recunoscut fapta

Cazul milionului de euro: Tânărul de 16 ani a recunoscut fapta

26 Ian 2011   •   12:42
Cazul milionului de euro: Tânărul de 16 ani a recunoscut fapta

Tânărul de 16 ani, care este unul dintre principalii suspecţi în cazul furtului de un milion  de euro dintr-o casă din Ploieşti şi care, aseară, a fost ridicat de poliţişti dintr-o locuinţă din Valea Călugărească, şi-a recunoscut fapta în timpul audierilor. Minorul a fost reţinut pentru 24 de ore.



Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Radu Dan, tânărul a recunoscut că este autorul furtului de un milion de euro. De asemenea, băiatul le-a spus poliţiştilor că nu ştie unde se află cel de-al doilea suspect pe care anchetatorii îl caută şi despre care bănuiesc că este coautor al furtului.

Minorul este reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Iniţial, poliţiştii aveau informaţii potrivit cărora tânărul ar fi plecat din ţară, în Italia, împreună cu cel de-al doilea suspect în acest caz.

Ieri, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, chestorul Sorin Oprea, declara că, în urma descinderilor făcute de anchetatorii care lucrează la caz,  au fost descoperiţi 30.000 de euro în pereţii a două locuinţe din comuna prahoveană Valea Călugărească, satul Rachieri. Banii erau ascunşi între plăcile de polistiren care izolau termic casele şi pereţii de beton ai construcţiilor.

Chestorul Sorin Oprea afirma că proprietarii celor două case au fost audiaţi de către anchetatori cu privire la provenienţa banilor, aceştia fiind incluşi în cercul de suspecţi.

Conform sursei citate, pe lângă cele patru persoane care în noaptea de duminică spre luni au fost oprite în Vama Nădlac şi trimise în Prahova, alte opt persoane au fost incluse în cercul de suspecţi al anchetatorilor. Este vorba despre persoane la care poliţiştii presupun că au ajuns diverse sume de bani din suma de un milion de euro. Cu excepţia bărbatului care a fost oprit în Vama Nădlac şi care a fost arestat preventiv de judecătoria Ploieşti sub acuzaţia de tâlhărie, niciun alt suspect nu a fost arestat în acest caz.

Valentin Gheorghe a fost arestat sub acuzaţia că, la două zile de la producerea furtului, l-ar fi tâlhărit pe unul dintre autorii acestui furt, căruia i-ar fi sustras 10.000 de euro.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Radu Dan, declara că, pe lângă cei 30.000 de euro descoperiţi în urma percheziţiilor de la Valea Călugărească, anchetatorii au mai găsit, în urma descinderilor, bunuri în valoare de aproximativ 15.000 de euro, despre care se presupune că ar fi fost cumpărate din banii furaţi.

Radu Dan a mai declarat că printre bunurile descoperite se numără aparatură electrocasnică şi un motoscuter, acestea fiind ridicate de poliţişti. Unele dintre aceste bunuri au fost descoperite în cele două locuinţe în care au fost găsiţi şi banii, altele fiind găsite în celelalte cinci locuinţe care au fost percheziţionate în satul Rachieri din comuna Valea Călugărească.

Anchetatorii au făcut în total nouă descinderi imobiliare în acest caz, percheziţionând două locuinţe din Ploieşti şi şapte case din satul Rachieri, comuna Valea Călugărească.

Ancheta în cazul milionului de euro care ar fi dispărut dintr-o casă nelocuită din Ploieşti a fost declanşată după ce o femeie a reclamat furtul la Poliţie. Banii ar fi fost ascunşi într-un geamantan şi proveneau din tranzacţii imobiliare făcute în urmă cu trei ani.

Patru persoane au fost oprite, în noaptea de duminică spre luni, de autorităţile din vama arădeană Nădlac, toate fiind suspecte în cazul dispariţiei sumei de un milion de euro. Cei patru - doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani - se aflau într-un autocar care mergea în Spania.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, vameşii au găsit asupra celor patru persoane suma de 10.000 de euro. Unul dintre bărbaţi le-a declarat anchetatorilor că a găsit suma respectivă într-o groapă aflată în apropierea unei balastiere.

×