x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Omar Hayssam în presa internaţională: "O operaţiune învăluită în mister"

Cazul Omar Hayssam în presa internaţională: "O operaţiune învăluită în mister"

19 Iul 2013   •   16:59
Cazul Omar Hayssam în presa internaţională: "O operaţiune învăluită în mister"
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Agenţiile internaţionale de ştiri relatează vineri despre cazul Omar Hayssam, toate notând că operaţiunea de readucere a acestuia în România este învăluită în secret.

"România anunţă că omul de afaceri sirian dat în urmărire după ce a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru organizarea răpirii a trei jurnalişti români în Irak a fost predat autorităţilor de la Bucureşti. Comunicatul Preşedinţiei României nu oferă detalii despre modul în care Omar Hayssam a fost adus în România. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a refuzat să spună dacă omul de afaceri a fost predat de regimul de la Damasc", a scris Associated Press.

Autorităţile române "nu au oferit detalii despre operaţiunea prin care a fost predat omul de afaceri Omar Hayssam", notează şi France Presse.

"Un om de afaceri de origine siriană condamnat în lipsă la 20 de ani de închisoare pentru organizarea răpirii a trei jurnalişti români în Irak a fost predat poliţiei române vineri dimineaţă", relatează Agenţia China Nouă, notând, la rândul său, că autorităţile de la Bucureşti au refuzat să ofere detalii despre operaţiune.

"Omar Hayssam a avut relaţii apropiate timp de mulţi ani cu politicieni români de rang înalt", reaminteşte agenţia DPA.

×
Subiecte în articol: agentii de presa omar hayssam