x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul RAFO - Iacobov ar putea fi eliberat

Cazul RAFO - Iacobov ar putea fi eliberat

25 Mar 2005   •   00:00

Tribunalul Bucuresti a hotarat ieri sa nu mai prelungeasca mandatele de arestare preventiva emise pe numele omului de afaceri Corneliu Iacobov (foto) si al fostului director general al RAFO,

Toader Gaurean. Eliberarea decisa de magistrati vine la doar trei saptamani dupa ce aceeasi instanta hotarase ca acestia nu pot fi anchetati in stare de libertate. Mandatele prin care Iacobov si Gaurean au fost incarcerati sunt emise in noaptea de 3 spre 4 martie si vor expira duminica la miezul noptii. Pana atunci, lucrurile se pot schimba din nou la Curtea de Apel Bucuresti, care a judecat azi-noapte recursul declarat de procurori impotriva deciziei Tribunalului. La inchiderea editiei, magistratii Curtii inca deliberau cu privire la starea de libertate a lui Iacobov si Gaurean.

ACUZATII. Potrivit anchetatorilor, cei doi ar fi prejudiciat rafinaria de la Onesti cu peste 680 de miliarde de lei prin incheierea a doua contracte dezavantajoase si sunt inculpati pentru spalare de bani si delapidare. Procurorii sustin ca, prin cele doua documente, rafinaria a vandut ilegal firmei Metal Euroest pachetul de actiuni, pe care il detinea la SC Electrocarbon Slatina, si creante de 224 de miliarde de lei. Primii oameni de afaceri care au ajuns dupa gratii in dosarul RAFO sunt reprezentantii firmei VGB Oil, Constantin Margarit si fratii Alexandru si Octavian Iancu. Cei trei sunt acuzati ca ar fi prejudiciat statul cu 1.300 de miliarde de lei prin neplata impozitelor catre stat si prin rambursari ilegale de TVA. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator