x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Teo Peter - Ambasadorul SUA regreta incidentul

Cazul Teo Peter - Ambasadorul SUA regreta incidentul

de Ana Ilie    |    15 Feb 2006   •   00:00

Nicholas Taubman, ambasadorul SUA, si-a exprimat ieri, din nou, regretele Guvernului pe care il reprezinta la Bucuresti, dar si ale poporului american, pentru incidentul in care a murit Teo Peter.

Nicholas Taubman (foto), ambasadorul SUA, si-a exprimat ieri, din nou, regretele Guvernului pe care il reprezinta la Bucuresti, dar si ale poporului american, pentru incidentul in care a murit Teo Peter.
Prezent la o ceremonie organizata la Muzeul Satului, Taubman a spus ca si-ar dori foarte mult ca timpul sa poata fi dat inapoi si schimbate evenimentele. "Nu putem insa sa facem acest lucru, pentru ca este o decizie a justitiei noastre, care a fost pronuntata in mod legal, desi rezultatul acesteia nu a fost cel pe care il asteptam si noi", a detaliat ambasadorul. Din punctul sau de vedere, tot ce poate face Ambasada SUA este sa ii asigure pe romani ca se vor depune toate eforturile posibile pentru ca pe viitor sa nu mai fie provocate accidente similare de cetateni americani care sunt oaspetii Romaniei.

Familia lui Teo Peter si mai multe organizatii si asociatii ale societatii civile romanesti au declansat deja o campanie de proteste impotriva deciziei Curtii Martiale a statului Virginia de a-l achita pe puscasul marin Cristopher VanGoethem pentru uciderea prin imprudenta a starului formatiei rock Compact.

×
Subiecte în articol: observator