x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Teo Peter - Expertii au stabilit culpa americanului

Cazul Teo Peter - Expertii au stabilit culpa americanului

05 Ian 2005   •   00:00

Accidentul in care si-a pierdut viata basistul trupei Compact, Teo Peter, a fost cauzat de faptul ca puscasul marin american nu a respectat indicatorul de oprire pozitionat la intersectia in care s-a produs impactul.


MIRUNA PASA

VINOVAT. Situatia imunitatii diplomatice a americanului care l-a omorat pe Teo Peter nu este inca stabilita
Concluzia expertilor care au analizat dinamica producerii accidentului stabileste astfel culpta clara a cetateanului american. Potrivit prim-procurorului adjunct de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, Marius Iacob, expertiza tehnica a stabilit ca nu viteza excesiva a fost cauza tragediei, pentru ca atat taximetrul in care se afla Teo Peter, cat si jeepul condus de americanul Cristopher Van Goethen rulau cu aproximativ 40 de kilometri/ora. "Starea de pericol s-a ivit in momentul in care masina condusa de american a intrat in intersectie fara sa se asigure si fara sa respecte indicatorul "Oprire". Potrivit expertilor, semnul de circulatie era vizibil." Potrivit documentului, accidentul era imposibil de evitat, pentru ca distanta dintre cele doua masini era prea mica in intersectie. Dupa ce concluziile expertizei vor fi aduse la cunostinta partilor este posibil ca acestea sa ceara fie o noua expertiza, fie un supliment, ne-a mai declarat Marius Iacob.

CONCORDANTA. In acest, moment, americanul se afla in continuare la baza americana unde a fost dus imediat dupa accident, iar situatia imunitatii sale diplomatice nu a fost inca lamurita. Potrivit lui Marius Iacob, testele complexe efectuate de specialistii americani au confirmat faptul ca Van Goethen avea in sange o cantitate foarte mica de alcool si nici o alta substanta suspecta. Testele facute in SUA confirma rezultatele obtinute de politistii romani imediat dupa accident.

Atunci, etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,09 miligrame/litru alcool pur in aerul expirat. Tragicul accident s-a produs in Bucuresti, in dimineata zilei de 5 decembrie 2004, la intersectia Bulevardului Dacia cu Strada Polona. Un autoturism Ford Expedition, condus de un membru al personalului administrativ din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, a lovit din plin taximetrul in care se afla basistul Teo Peter si l-a proiectat intr-un stalp aflat la cativa metri. Potrivit medicilor legisti, Teo Peter a decedat pe loc din cauza traumatismelor multiple si foarte grave.

×
Subiecte în articol: observator teo peter