x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Toma Roman Jr - Protest fata de abuzurile Politiei

Cazul Toma Roman Jr - Protest fata de abuzurile Politiei

06 Iun 2006   •   00:00

Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) a remis un protest oficial fata de modul in care reprezentanti ai Politiei au actionat impotriva lui Toma Roman Jr.

Din investigatiile proprii ale AMP a reiesit ca:
  • Toma Roman a participat in calitatea sa de ziarist la Festivalul Goa Trance ce a avut loc intr-o padure din zona localitatii Negru Voda, fiind de fata si la actiunea BCCOA Constanta. El a fost retinut de Politie impreuna cu ceilalti 31 de participanti la festival si dus la sediul Politiei Negru Voda pentru ca nu avea asupra lui acte de identitate, desi prezentase legitimatia de ziarist, insotita de o delegatie nestampilata. Dupa ce a fost identificat si i-a fost luata o declaratie, Toma Roman a fost retinut in continuare, fara nici un motiv, impreuna cu cele sase persoane care aveau asupra lor substante interzise, cu toate ca ceilalti 25 de retinuti fusesera intre timp eliberati dupa ce le-au fost luate declaratii. Practic, ziaristul a fost retinut fara motiv timp de 12 ore, fiind eliberat abia a doua zi dimineata;
  • atat politistii, cat si procurorul i-au solicitat sa nu scrie despre actiunea Politiei;
  • ziaristului i-au fost confiscate telefonul mobil, aparatul de fotografiat si legitimatia de jurnalist fara nici un motiv;
  • pe durata retinerii la sediul Politiei din Negru Voda, ziaristului i-au fost sterse din aparatul foto mai multe fotografii facute in timpul actiunii Politiei.

    AMP a solicitat Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog si Inspectoratului General al Politiei sa investigheze acest caz si sa-i traga la raspundere pe cei care se fac vinovati de comiterea acestor abuzuri.
  • ×
    Subiecte în articol: observator poliţiei toma roman