x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Ţundrea: Adevăratul criminal fuge de procurori

Cazul Ţundrea: Adevăratul criminal fuge de procurori

31 Ian 2011   •   17:42

Procurorul-şef al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Marius Iacob, a declarat la Târgu-Jiu că adevăratul autor descoperit în cazul "Ţundrea" a refuzat să se prezinte în instanţă de fiecare dată când a fost citat.

Iacob a dispus reluarea cercetările în dosarul în care gorjeanul Marcel Ţundrea a fost condamnat pe nedrept pentru omor asupra unei minore de 14 ani. Vorbim despre cea mai gravă eroare judiciară post-decembristă.

La Gorj, a venit deja procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Marius Iacob, pentru a descoperi adevăratul autor al faptelor petrecute în urmă cu 19 ani. Împreună cu o echipă formată din cei mai buni criminalişti din ţară, Marius Iacob va proceda marţi, 1 februarie, la reconstituirea faptelor din 1992.

"Suspectul din acest caz a fost citat de mai multe ori la Parchetul Înalti Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a refuzat să se prezinte. Este citat şi mâine (n.r. 1 februarie) la Pojogeni, unde mergem la faţa locului pentru o cercetare, sper reconstituire. Au mai fost chemaţi la audieri şi rudele victimei, iar în zilele următoare doresc să-I audiez şi pe cei care au anchetat cazul Ţundrea pentru a vedea ce au de spus. După cum bine ştiţi, s-a stabilit clar că nu Marcel Ţundrea este autorul omorului şi violului petrecut în 1992 şi asta datorită unui procuror de aici de la Gorj, domnul Emil Moţa care a avut curajul să constate, după ce Justiţia l-a condamnat definitiv pe Ţundrea, că nu el este autorul. De aceea vă aflu aici, chiar dacă faptele s-au prescris, încercăm o suspendare a acesteia, astfel încât adevăratul autor să fie pedepsit", a explicat Marius Iacob.

Dreptate post-mortem!
La Tribunalul Gorj au fost chemate luni şi rudele minorei omorâte în 1992. Acestea au spus că de 19 ani se ştie că nu Ţundrea a omorât-o pe Mioara Gherasie, dar că anchetatorii care s-au ocupat de caz au refuzat să ia în calcul acest lucru.

Marius Iacob a declarat că în urma unor probe ADN s-a constatat că nu Marcel Ţundrea este autorul faptelor pentru care a fost condamnat, ci o altă persoană care se află în libertate. Adevaratul autor este identificat de procurori, însă anchetatorii nu au divulgat numele acestuia.

În 1992 o minoră de 14 ani din localitatea gorjeană, Pojogeni, a fost violată şi omorâtă. Anchetatorii l-au reţinut atunci pe Marcel Ţundrea ca autor al acestor fapte. El a şi fost condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a efectuat 12. În 2004, în baza unei probe ADN s-a constatat că nu Ţundrea este autorul. Trei ani mai târziu, gorjeanul condamnat pe nedrept a decedat din cauza unor complicaţii la plămâni.

×
Subiecte în articol: marcel tundrea