x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Valdata - Romanii au bagat in sperieti Italia

Cazul Valdata - Romanii au bagat in sperieti Italia

27 Iul 2004   •   00:00

Publicatia Panorama revine la povestea rapirii, de catre o banda de romani, a sotiei unui afacerist italian, Ana-Maria Valdata, pentru a conchide ca "bandele de romani au ajuns in Italia la un profil criminal inalt".

ANA ILIE

Grupul care a pus la cale rapirea nu este format dintr-un numar de imigranti disperati. Este vorba de un clan in adevaratul sens al cuvantului, care are o lunga istorie criminala in Romania si in multe tari europene. George Nan, ultimul arestat in cazul Valdata si despre care se crede ca este capul gruparii de raufacatori romani, are un dosar penal gros: a condus o vasta retea de racolare a tinerelor romance pe care le vindea in Italia pentru prostitutie, este cautat pentru omor si rapire in Germania, conducea in Spania o retea de furt de masini de lux, si-a omorat un conational si a bagat in spital cativa tineri din orasul sau natal, Curtea de Arges.

MAI E UNUL

Mai ramane de gasit un membru al bandei care a rapit-o pe Ana Valdata, originar din Barlad. Din acest oras, el a dat telefoanele in care cerea mai mult de un milion de euro pentru eliberarea femeii. La Barlad locuiesc si logodnica si complicii mafiotului Francesco Schiavone, arestat in Polonia, dupa ce a locuit ani de zile in Romania. Publicatia lasa de inteles ca Interpolul, alertat de aceste coincidente, crede ca mafia romaneasca s-ar fi aliat cu clanurile italiene.

×
Subiecte în articol: observator