x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce a făcut fostul premier israelian Sharon, când Ceauşescu i-a plantat microfoane în camera de hotel

Ce a făcut fostul premier israelian Sharon, când Ceauşescu i-a plantat microfoane în camera de hotel

de Departamentul Online    |    31 Oct 2011   •   10:28
Ce a făcut fostul premier israelian Sharon, când Ceauşescu i-a plantat microfoane în camera de hotel

Huffington Post publica extrase din biografia fostului prim-ministru israelian Ariel Sharon, realizata de fiul acestuia, Gilad Sharon.

Fost general de armata, Ariel Sharon a fost ministru de externe in perioada octombrie 1998 – iunie 1999, devenind lider al partidului Likud in 2000 si prim ministru in anul urmator.

In ianuarie 2006 a suferit un atac cerebral si a ramas, de atunci, in coma vegetativa.

Sharon a calatorit mult in afara tarii si inainte de a intra in politica, ca reprezentant al Armatei Israelului. In aceasta calitate a ajuns si in Romania, in timpul regimului Ceausescu.

Cazat intr-un hotel, Sharon a descoperit ca 'cineva' ii plantase un microfon in camera. Amuzat, a vorbit direct in microfon, laudandu-si gazdele, dar anuntand ca a ramas fara sapun. In cateva minute, un angajat al hotelului i-a adus sapun.

Nu doar regimul Ceausescu a incercat sa il spioneze pe Sharon.

Acesta a vizitat si Polonia, in 1988, impreuna cu sotia sa si cu un profesor prieten de familie, de origine poloneza, poreclit Bolek.

Nu mica i-a fost uimirea lui Bolek, cand Sharon l-a chemat in camera sa de hotel din Varsovia, l-a plasat intr-un anumit loc din incapere si l-a rugat sa traduca, cu voce tare, ceea ce avea sa ii spuna: 'Presedintele Poloniei este un lider vizionar. Atat de vizionar, incat a plasat o camera video in camera mea de hotel. Din fericire pentru el, Lily (sotia lui Sharon n.n.) m-a insotit in aceasta calatorie, astfel ca vizionarea va fi si mai interesanta'.

×