Potrivit unui comunicat al CE, programul acoperă perioada 2021-2027. Prin intermediul acestuia, trei state membre (Ungaria, Slovacia și România) și Ucraina vor colabora pentru a asigura accesul egal la asistență medicală și o mai mare reziliență a sistemelor lor de sănătate. Programul va sprijini, de asemenea, soluții durabile pentru adaptarea la schimbările climatice și prevenirea riscurilor de dezastre.
Țările participante vor coopera și pentru a proteja natura, a promova infrastructurile ecologice și a consolida turismul durabil.
Programul va contribui, de asemenea, la alinierea standardelor statelor membre ale UE și ale Ucrainei pentru o administrație publică eficientă. Proiectele vor promova cooperarea juridică și administrativă în vederea soluționării obstacolelor comune din regiunile de frontieră, încurajând în același timp cooperarea dintre cetățeni, societatea civilă și instituții.
„Acest program face parte din sprijinul pe care UE îl oferă Ucrainei în general și este un alt exemplu de solidaritate de neclintit a UE față de Ucraina. În cadrul politicii de coeziune, Interreg va ajuta Ucraina și statele membre învecinate să facă față provocărilor comune și să profite de oportunitățile comune. Ucraina face parte din familia europeană, iar acesta este încă un semn concret de colaborare pe o cale comună de urmat”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme.
(sursa: Mediafax)