x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce legătură există între Bănel Nicoliţă şi Monica Macovei

Ce legătură există între Bănel Nicoliţă şi Monica Macovei

27 Ian 2011   •   18:59

Asociaţia "21 Decembrie" a remis pe 22 ianuarie agenţiei Agerpres  un comunicat de presă prin care retransmite - pentru a 14-a oară!!! - premierului Emil Boc un apel semnat de mai multe ONG-uri şi persoane publice în care solicită Executivului emiterea unor hotărâri de guvern pentru declararea zilei de 21 Decembrie - "Ziua memoriei victimelor comunismului în România" şi a zilei de 23 August - "Ziua memoriei victimelor fascismului şi comunismului". Apelul a fost trimis pentru prima oară guvernului Boc pe 24 decembrie 2008. Cum nu s-a primit nici un răspuns, apelul a mai fost trimis de 13 ori, ultima oară pe 22 ianuarie 2011, de această dată cu o comunicare specială, din care se poate face o asociere între Bănel Nicoliţă şi Monica Macovei şi nu numai, scrie cotidianul.ro.

Bănel Nicoliţă, jucătorul de bandă dreapta al echipei Steaua, a devenit celebru în plan internaţional pe 1 noiembrie 2006 când, pe stadionul Santiago Bernabeu, a dat un autogol de senzaţie în meciul disputat contra galacticilor de la Real Madrid. Nu doar Nicoliţă este autorul unui autogol de senzaţie. Acelaşi lucru se poate spune şi despre europarlamentarii PDL Monica Macovei, Traian Radu Ungureanu şi fruntaşul aceluiaşi partid, Valeriu Stoica. Cei trei se află printre semnatarii ultimei variante a apelului Asociaţiei "21 Decembrie", în care ei îşi solicită propria demisie din partid şi chiar excluderea PDL din PPE! Printre semnatarii apelului se află şi Teodor Baconschi, actualul ministru de Externe, şi Vladimir Tismăneanu, care deţine şi el o funcţie într-un organism guvernamental. La prima vedere rezultă că şi cei doi subalterni ai premierului Boc îi cer acestuia demisia. Tot cu demisia premierului şi excluderea PDL din PPE sunt de acord şi alţi superfani ai culorii portocalii, precum Rodica Culcer, Mircea Cărtărescu, Mircea Mihăieş, Horia-Roman Patapievici, Ioan Stanomir, jurnalistul de origine britanică Tom Gallagher (cel care înjură tot ce nu este portocaliu) şi, surpriză, Iulia Motoc, actuala judecătoare de la Curtea Constituţională.

Cotidianul.ro mai scrie că a semna un document cu ochii închişi fără să cunoşti evoluţia ulterioară a demersului acestuia şi să te trezeşti că prin respectivul document îţi ceri propria demisie şi excluderea propriului partid din organizaţia politică europeană din care face parte depăşeşte cu mult autogolul lui Bănel Nicoliţă de pe Santiago Bernabeu.

Asociaţia 21 decembrie a retras comunicatul de pe site-ul său, dar acesta există pe site-ul Agerpres  la adresa http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/48009.html

×