x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce mai cumperi azi cu 1.000 de lei

Ce mai cumperi azi cu 1.000 de lei

02 Feb 2004   •   00:00

Trei bucati de creta, un pahar de unica folosinta, o aspirina, unul-doi nasturi, un plic de zahar. Ce au in comun aceste produse? Pretul: 1.000 de lei.Ce faceti daca vedeti pe jos o moneda de 1.000 de lei? Dar daca aceeasi moneda buclucasa va scapa din mana si ajunge in praf? Va aplecati sa o culegeti sau treceti nepasator mai departe? Ca doar ce puteti sa mai cumparati cu 1.000 de lei in ziua de azi?!

Cu mia la librarie In Statele Unite exista "magazinele de un dolar" in care, pentru orice produs cumparat, platesti suma mai sus amintita. In Romania, in schimb, moneda de 1.000 de lei este considerata "maruntis". Si totusi, ea este mult mai valoroasa decat ati putea crede. Daca intrati intr-o librarie, puteti cumpara cu ea trei bucati de creta alba (300 de lei/bucata). Nu asteptati insa restul! 1.000 de lei costa si un creion chinezesc, ca acelea cu care desenati in scoala primara, o pasta de pix sau una-doua rezerve de cerneala (patroane) pentru stilou. Pentru o coala alba de format A4 sau o folie protectoare in care sa pastrati respectiva coala veti plati aceeasi suma. Si o copie xerox dupa un document costa pana intr-o mie de lei.

O bomboana, va rog! Si la chioscul din coltul strazii va va prinde bine sa aveti o moneda de 1.000 de lei in buzunar. Doua pliculete de 4-5 grame de sare de lamaie sau de zahar vanilat, un plic de piper, de scortisoara sau cimbru, pentru fiecare dintre acestea veti da moneda mai sus amintita. Iar daca nu aveti bani si pustiul dumneavoastra plange ca vrea dulciuri, nu-l refuzati! O guma de mestecat sau una-doua bombonele costa fix 1.000 de lei.

1.000 de lei va ia durerea de cap cu mana In plus, daca vreti sa serviti o gustare la serviciu sau in aer liber, cu aceasta suma va puteti procura vesela sau tacamuri de unica folosinta: farfurie, pahar, furculita, cutit sau lingurita. Si pentru ca este de datoria dumneavoastra sa protejati mediul inconjurator, resturile ospatului le puteti strange intr-o punga "de un leu" care costa tot 1.000 de lei. Iar daca prea multa munca sau iesirea in natura v-au dat dureri de cap, scoateti repede din buzunar 1.000 de lei si cumparati-va o aspirina, un antinevralgic sau un paracetamol.

Maruntisuri Ce altceva mai puteti face cu 1.000 de lei?! Pai atat costa un ac de cusut sau unul de siguranta, iar aceste doua minuscule obiecte sunt, in unele cazuri, cele mai bune prietene ale omului. Si pentru unul-doi nasturi de pijama tot atat ati plati. In plus, avand in vedere ca intr-o casa se strica intotdeauna ceva, este bine sa aveti la indemana un holsurub, o piulita, o saiba sau o garnitura pentru instalatia sanitara. Fiecare costa doar 1.000 de lei bucata. Cat o cutie cu chibrituri sau o lumanare, ati putea adauga dumneavoastra. La pret printre cersetori "Da-mi si mie o mie de lei. Ce reprezinta o mie in ziua de astazi? Te rog eu mult, hai te rog din suflet." Povestea aceasta o auzim zi de zi in tramvaie, in autobuze sau la metrou spusa pe un ton mieros sau imperativ de o armata de cersetori. Multi oameni nici nu se mai apleaca dupa moneda daca o vad pe jos. "Orice produs, 30.000 de lei" Totusi, si in Romania au aparut "magazine de un dolar". Exista buticuri unde toata marfa se vinde la acelasi pret: 30.000 de lei. Aici o cana costa aproape un dolar, cat un ceas sau o pereche de sosete. De asemenea puteti cumpara aici, un lighean, o savoniera sau o periuta de unghii. Vaze, gentute, jucarii de plus sau albume foto intregesc oferta acestor magazine. Marfa nu este de cea mai buna calitate, dar este o solutie atunci cand vrei sa simulezi ca esti la cumparaturi sau vrei sa faci un cadou fara obligatii mari.

×
Subiecte în articol: observator costă