x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce sancţiuni a dat Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti ultraşilor unguri

Ce sancţiuni a dat Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti ultraşilor unguri

09 Sep 2013   •   17:58
Ce sancţiuni a dat Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti ultraşilor unguri

Efectivele Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti vor participa la acțiunile privind păstrarea ordinii publice în Capitală cu ocazia meciului de fotbal dintre România și Turcia.

Din dispoziția primarului general al Capitalei, prof. dr. Sorin Oprescu, Poliția Locală a Municipiului București va efectua, mâine, misiuni specifice pentru asigurarea liniștii și ordinii publice în Capitală, cu ocazia meciului de fotbal dintre reprezentativele României și Turciei. La această acțiune au fost cuprinse echipaje din cadrul serviciilor Ordine Publică și Circulație – care vor avea și rolul de a asigura fluidizarea și restricționarea traficului în zona Arenei Naționale – dar și efective din cadrul Patrulei Călare a Municipiului București. Toate aceste forțe ale Poliției Locale a Municipiului București vor acționa în sprijinul Jandarmeriei Române.

Serviciile implicate în această acțiune au mai fost prezente în stradă și cu ocazia incidentelor provocate de suporterii maghiari sau români, înainte și după meciul de fotbal dintre naționalele României și Ungariei. De altfel, unul din primele incidente provocate de ultrașii maghiari în București a fost aplanat de patrulele P.L.M.B. Astfel, agenții locali au reușit să oprească o ciocnire între un grup de 30 de suporteri maghiari și un grup de români în Centrul Istoric – scandal care risca să se transforme într-o bătaie violentă. Cinci cetățeni maghiari și unul român au fost extrași din mijlocul încăierării și sancționați contravențional pentru tulburarea liniștii publice. Înaintea partidei și în timpul acesteia, aceleași patrule ale P.L.M.B. și unități din cadrul Patrulei Călare a Municipiului București au constatat mai multe scandaluri și abateri la normele de circulație rutieră, potrivit competențelor. Din ordinul Primarului General al Capitalei, polițiștii locali au executat peste 50 de misiuni punctuale. Au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, majoritatea fiind pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. 

×